11 özel uygulama: En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları

En iyi fotoğraf düzenleme uygulamalarını sizler için derledik.
En iyi fotoğraf düzenleme uygulamalarını sizler için derledik.

Özellikleri ve filtreleri nedeniyle en çok tercih edilen fotoğraf düzenleme uygulamalarını sizler için derledik. Hem iPhone hem de Android cihazlarınızda bu uygulamaları kullanarak fotoğraflarınızı daha da güzel bir hale getirebilirsiniz.

İÇİNDEKİLER

Çektiğiniz fotoğrafların daha iyi olmasını istemez misiniz?En iyi mobil fotoğraf düzenleme uygulamalarını sizler için seçtik, işte o uygulamalar.

VSCO

Mobil fotoğraf düzenleme uygulamalarından en bilineni olan VSCO, fotoğraf düzenlemede bir numaradır. Profesyonel bir çekim özelliği gösteren renk ve doku uyumları ile kullanıcılarını memnun eder. Kullanımı ücretsiz olup daha fazla filtre ve diğer özelliklere sahip olmak isteyenler için VSCO X isimli ücretli sürümü de mevcuttur.

LİGHTROOM CC

Adobe’nin yapımı olan Lightroom CC, en iyi mobil fotoğraf düzenleme uygulamalarından biridir. Fotoğraftaki her rengi ayrı ayrı düzenleyebilme özelliğine sahiptir. Her renk ve dokuya ulaşılabilir. Üstelik bunların hepsini yaparken hiçbir ücret beklentisi de yoktur. Uygulama tamamıyla ücretsiz olup kullanıcılarına sunulmuştur.

DARKROOM

Siyah beyaz tonları ya da dramatik tonları sevenler için vazgeçilmez bir uygulama niteliğindedir. Uygulama ücretsiz olup ton ve dramatikten çok daha fazlasını sunmaktadır.

FACETUNE

Photoshopun vazgeçilmez uygulaması olan Facetune, kullanıcılarına her türlü inceltme, düzeltme imkânı sunmaktadır. Bu uygulama daha çok zayıflatma, yüzü güzelleştirme ve makyaj yapma özellikleri bakımından kullanılmaktadır.

Her türlü rötuş işlemini gerçekleştiren uygulama ücretsiz olup daha fazla özellik kullanmak isteyenler için Premium’a yükseltmesi yaptırmaktadır.

PİXLR

Android telefonlar için oldukça önerilen bu uygulama özellikle selfie düzenlemelerinde en iyisidir. Fotoğraftaki bir bölgeyi renklendirme ve fotoğrafları yan yana koyma özelliğinde olan bu uygulama tamamen ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmuştur.

Şahesere dönüştürdüğünüz fotoğraflarınız silindi mi? Bu yazımız o zaman tam size göre!

Silinen fotoğraflar nasıl geri getirilir?

PİCART

Lightroom gibi birçok düzenlemeyi içinde barındıran photoshop uygulamasıdır. İster shop yaparak kusurları düzeltebilir. İsterseniz de efekt ya da tonlamayı kullanarak fotoğrafı istediğiniz tonlarda düzenleyebilirsiniz. En iyi mobil fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında ücretsiz olarak yer almaktadır.

MAKARON

Fotoğraflarına renk haricinde ışıltılar ve süslemeler de katmak isteyenler için tercih edilebilecek bir mobil uygulamadır. Uzakdoğu geleneğine ve modasına yönelik olan bu uygulama birçok arka plan efektti ve fotoğrafta kendinizi farklı yerlere konumlandırma imkânı sunmaktadır. Sadece bunları değil isterseniz fotoğrafı olduğu gibi efekt ve ayarlamalar kullanarak düzenleme imkânı da sunmaktadır. Tüm bu imkanları ücretsiz olarak kullanıcılara sunmaktadır.

A COLOR STORY

Canlı renkleri sevenleri seven kişilerin mutlaka kullanması gereken bir uygulamadır. Sadece canlı renkler sevenler için değil, soluk çıkan fotoğrafları daha canlı bir hale getirmek isteyenlerin de tercih edebileceği bir uygulamadır. Renk detaylarını vurgulayan bu uygulama ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmuştur.

POLARR

Farklı renk tonlarını birbirleriyle uyarlamayı sevenler için kullanabilecekleri en iyi uygulamadır. Yalnız bu uygulama biraz profesyonellik istemektedir. Bu yüzden kullanırken biraz zorluk yaşanabilir. Ayrıntıları sevenler için küçük detayları bile bu uygulama sayesinde değiştirmek mümkündür. Uygulamayı ücretsiz olarak kullanmak mümkündür.

SNAPSEED

Snapseed ilk aşamada biraz karışık gelse de kullandıkça uygulamanın güzelliğine kendinizi kaptırabilirsiniz. Aslında kullanımı kolay olan bu uygulama ile yapılan değişiklikleri kolayca geri alabilir ve istediğiniz kadar deneme yapabilirsiniz. Fotoğrafın her yerini ayrı ayrı düzenleme imkânı sunan bu uygulama en iyi mobil fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında en çok tercih edilenlerden biridir. En çok tercih edilmesinin yanında ücretsiz olması da dikkat çeken diğer bir unsurdur.

LENS DİSTORTİONS

Lens distortions ile fotoğraflarınıza doğal bir görünüm vermek mümkündür. Bu uygulama ile diğer fotoğraf uygulamalarından farklı olarak gün ışığı ve mercek parlamaları efektleri eklemek mümkündür. Böylece fotoğraflarınıza farklı bir hava katılmış olacaktır.