Prens Harry çocuğuna 'soyadını' veremeyecek

Prens Harry ve Meghan Markle, Yeni Zelanda'daki saldırı sonrası konsolosluk ziyaretinde bulundular.
Prens Harry ve Meghan Markle, Yeni Zelanda'daki saldırı sonrası konsolosluk ziyaretinde bulundular.

İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle ve Prens Harry ilk çocuklarını kucaklarına almak için gün sayıyor. Doğum için saraydan izin alan Düşes'ten yeni bir haber geldi. Gelen bilgilere göre çiftin yeni doğacak bebekleri, kraliyet kuralı gereği anne babasıyla aynı soyadını taşıyamayacak.

İngiliz Kraliyet ailesinin küçük gelini Sussex Düşesi Meghan Markle şu sıralar ilk çocuğunu kucağına almaya hazırlanıyor. Cinsiyeti hakkında birçok haber çıkan ve Prens Harry ile birlikte hamileliğinin son ayına kadar resmi ziyaretlerde bulunan Markle, yeniden bir Baby shower kutlaması yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde bu kutlamayı gizlice ABD'ye giderek yapan Düşes bunun dışında bebeğinin soyadıyla gündemde.

Kraliyet kuralları baskın geldi

Prens Harry ile Meghan Markle’ın yeni doğacak kraliyet bebeği için geri sayım başladı. Nisan ayının ortalarında dünyaya gelmesi beklenen bebek, cinsiyetine göre kont ya da lady unvanı taşımasının yanı sıra annesi ve babasıyla aynı soyadını taşımayacak.

Kraliyet ailesi kuralına göre, doğan bebekler, babalarının unvanlarına göre soyadı alıyor. Prens Harry ve ağabeyi Prens William, "Wales" soyadını taşıyor. Çünkü babaları Prens Charles, Galler Prensi (Prince of Wales) unvanına sahip.

Prens Harry, Prens William, Prens Charles.
Prens Harry, Prens William, Prens Charles.

Sussex soyadını alacak

Meghan Markle da Prens Harry ile evlenince resmi olarak "Wales" soyadını aldı. Ama yakında dünyaya gelecek olan bebekleri Wales soyadını taşımayacak.

Prens Harry, evlendikten sonra Kraliçe tarafından verilen Sussex Dükü, eşi Markle ile Sussex Düşesi unvanını taşımaya başladı. Dolayısıyla kraliyet ailesinin yeni bebeği Sussex soyadıyla anılacak. Cambridge Düşesi Kate Middleton ile Cambridge Dükü Prens William'ın çocukları da Cambridge soyadını taşıyor.

Prens William, Kate Middleton ve çocukları.
Prens William, Kate Middleton ve çocukları.

Prens William ve Prens Harry, babalarından dolayı, okul ve ordu yıllarında Wales soyadını taşıdı. Prens William, orduda Teğmen Wales, Prens Harry ise Yüzbaşı Wales olarak anılıyordu

Prens Haryy ve Düseş.
Prens Haryy ve Düseş.

Kuralı Elizabeth değiştirebilir

Tahtın altıncı varisi olan Prens Harry'nin bebeğinin kendisi gibi prens ya da prenses unvanı taşıyamayacak olmasının nedeni, 1917 yılına dayanıyor. O dönemde kral olan 5. George, kraliyet ailesindeki unvanları sınırlandırdı.

Yeni doğacak bebeğin prens ya da prenses unvanı alabilmesi, Kraliçe Elizabeth'in kuralı değiştirmesiyle mümkün.

Kraliçe Elizabeth.
Kraliçe Elizabeth.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >