ABD'de morglar yetersiz kalıyor, cesetler gelişigüzel yığılıyor

HABER MASASI
Abone Ol

ABD'nin Michigan eyaletine bağlı Detroit kentindeki Sinai-Grace Hastanesi'nden sızdırılan fotoğraflar koronavirüsle mücadele ülkedeki eksiklikleri gözler önüne serdi. Hastane çalışanı tarafından sızdırılan fotoğraflarda salgın nedeniyle ölen insanların cansız bedenlerinin üst üste yığıldığı ve hastanedeki kullanılmayan odalara bırakıldığı görülüyor.

ABD koronavirüsle mücadelede yeni bir skandalla çalkalanıyor. Sinai-Grace Hastanesi'nde acil servis bölümünde görev yapan bir çalışan, hastanenin kullanılmayan odalarında yığılmış cesetlerin fotoğraflarını paylaştı.

CNN'in aktardığına göre, acil servis bölümünde görev yapan ve ismini vermeyen iki çalışan daha fotoğrafları doğruladı.

Fotoğrafta ceset torbasındaki iki bedenin yatağa, üçüncüsünün ise sandalyeye konulduğu görülüyor

ABD'de koronavirüsten ölen vatandaşlar toplu mezarlara gömülüyor
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında merkez üssü haline gelen ABD'nin New York kentinden çekilen görüntüler tehlikeyi gözler önüne serdi. New York'taki parklara defin planının ortaya çıkmasından sonra şimdi de Hart Island'ta toplu mezarları gösteren uzaydan çekilmiş görüntülerle birlikte dronla çekilmiş görüntüler ortaya çıktı. Koronavirüs salgının dünya genelinde etkisini artırırken, ABD'nin New York kentinde kendini daha da sert şekilde gösteriyor. Dün 24 saat içerisinde salgında 824 ölüm bildiren New York kentinde Hart Island'da cezaevindeki mahkumlardan yardım alınarak kazıldığı belirtilen toplu mezarları gösteren görüntüler yayınlandı. Görüntülerinde, New York'ta salgından vefat eden fakir ve kimsesizlerin yan yana gömüleceği yerler olduğu belirtilen mezarların, savaş durumunu andıran siperler görülüyor.

Sinai-Grace Hastanesi ABD'deki Covid-19 ölüm oranının en yüksek olduğu hastanelerden birisi ve yaklaşık her 12 saatte bir 5 Covid-19 hastası hayatını kaybediyor.

ABD, sağlık personelini korumak için üç boyutlu yazıcıyla malzeme üretimini artırıyor
Jurnal.ist

Hastanenin otoparkta bulunan mobil morgu olduğu düşünülen bu yerde ise ceset torbalarındaki cansız bedenler üst üste yığılmış durumda

  • Daily Mail'in haberine göre, hastane sözcüsü yakın zamanda sızdırılan fotoğraflarla ilgili bir açıklama yapacaklarını duyurdu.

Trump’ın koronavirüs toplantısı olaylı geçti
ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüs hakkında 14 Nisan'da düzenlediği basın toplantısı oldukça olaylı geçti. Beyaz Saray'da gerçekleşen toplantının en dikkat çekici anlarından biri CNN analisti Brian Karem'in Başkan Trump'a sorduğu soru oldu. Karem'in sorusunu cevaplamak istemeyen Trump muhabire, “Sus, sessiz ol, geveze, gösteri teknesi” gibi ifadelerle cevap verdi.

ABD’de kendi maskesini kullanmasına bile izin verilmeyen hemşire gözyaşlarına boğuldu
ABD'nin Chicago kentinde bir hemşire, hastane kendilerine maske temin etmediği için çalışırken kendi N95 maskesini kullanmak istedi ancak sorumlu müdür hemşirenin maskesini kullanmasına izin vermedi. Genç kadın, işinden istifa etti ve duygularını paylaştığı videosunda “Amerika bu salgına hazır değil ve hemşireler korunmuyor.” ifadelerini kullandı.

ABD'de koruyucu ekipman bulamayan hemşireler çöp poşeti giydi
Jurnal.ist