Almanya'dan 'göçmen çocuk' kararı

HABER MASASI
Abone Ol

Alman hükümetinin, Yunanistan’daki kamplarda bulunan ve özellikle korunmaya muhtaç sığınmacı çocukların bir kısmını ülkeye kabul etmek istediği bildirildi.

Almanya Haber Ajansının (DPA) haberinde, Başbakan Angela Merkel başkanlığında hükümeti oluşturan partilerin liderlerinin yaptığı toplantıda, konuya ilişkin karar alındığı belirtildi.

Almanya belirli sayıda çocuk kabul edecek

Kararda Avrupa Birliği'nde (AB) "gönüllüler koalisyonu" oluşturulmak istendiği ifade edilen haberde, bu kapsamda Almanya’nın belirli sayıda çocuğu kabul edebileceği vurgulandı.

Hasta veya 14 yaşından küçük refakatsiz olan 1000-1500 çocuk seçilecek

Minik mülteci, düşe kalka 'bebek bezini' taşımaya çalıştı
Türkiye'den Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere yönelik sınır kapılarının açılacağı haberlerinin ardından binlerce mülteci Edirne'ye doğru hareket etti. Tampon bölgede, annesi ile birlikte aldıkları bebek bezlerini, biber gazı ve silah sesleri arasında düşe kalka yürüyerek kendi yükünü taşımaya çalışan mülteci çocuğun görüntüsü izleyenlerin yüreklerini sızlattı.

Almanya'nın Yunan adalarındaki insani durumdan dolayı 1000-1500 çocuk alarak Yunanistan’ı desteklemek istediği aktarılan haberde, söz konusu çocukların acil tedaviye ihtiyaç duyan hasta veya 14 yaşındanküçük refakatsiz olanlar arasından seçileceğinin altı çizildi.

Sığınmacı çocuklar için 'gönüllüler koalisyonu'

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Deutschlandfunk radyosuna yaptığı açıklamada, Yunanistan’daki sığınmacı çocukların alınması için "gönüllüler koalisyonu"nda başka AB ülkelerinin de yer alacağına inandığını belirtti.

Gönüllüler koalisyonunun ikiden fazla ülkeden oluşacağına inanılıyor

Fransa’dan böyle bir işareti aldıklarına dikkati çeken Kramp-Karrenbauer, bundan dolayı gönüllüler koalisyonunun ikiden fazla ülkeden oluşacağına inancını dile getirdi.

Ne olmuştu?

Yunan sınırındaki göçmenlerin zorlu imtihanı sürüyor
Avrupa ülkelerine gitmek isteyen çok sayıda düzensiz göçmen, Edirne'deki kara sınır hattı ile Ege'de Yunanistan adalarına yakın konumdaki sahil bölgelerine hareket etti. Göçmenlerin tüm yasal haklarını ayaklar altında ezen Yunan polisi zorbalığına devam ederken göçmenlerin sabırlı bekleyişi ve Yunanistan topraklarına girişleri devam ediyor.

İdlib’deki hain saldırıdan sonra Türkiye sınır kapılarını açacağını duyurmuştu. Türkiye’nin AB’ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama yönünde aldığı kararı duyan göçmenler sınıra doğru akın etmeye başlamıştı. Bakalıktan yapılan son açıklamaya göre şu ana kadar sınıra 142 bin 175 kişi göç etti. Yunanistan'ın sınırdaki sığınmacıları kabul etmemesi ve Yunan güvenlik kuvvetlerinin sığınmacılara karşı şiddet uygulaması tepki almaya devam ediyor.

Avrupa'ya uzanan yol: Göçmenleri bekleyen tehlike 'mülteci imha timi'
Jurnal.ist

Yunan askerinden sığınmacılara 'acımasız' müdahale: Plastik mermiye tel yerleştirmişler
Jurnal.ist

Avrupa'ya 'umut' yolculuğu: Süreç nasıl gelişti?
Jurnal.ist