Hafta sonunu dolu dolu geçirmenizi sağlayacak en çok izlenen 10 Netflix dizisi

ÖMER FURKAN ÇINAR
Abone Ol

Hatırı sayılır bir izleyici kitlesine sahip olan, dijital dizi/film platformu Netflix'in bu güne kadar üzerine en çok konuşulan ve izlenilen 10 dizisi.

İnternet televizyonculuğunun giderek yaygınlaşması ile medya sektöründe hizmet veren büyük kuruluşların işin içine girmesi sonrasında ortaya çıkan; Netflix, Blu TV, Puhu TV gibi dijital medya platformlarının çoğalması izleyicilere keyifli vakit geçirebilme fırsatı sunuyor. İçerik yelpazesinin bu denli geniş bir ölçeğe ulaşmış olması ise bizleri saatlerce televizyon karşısına kilitleyebiliyor.

2019'da yayına girecek olan 5 Netflix yapımı
Hayat

Pazar günü konforuna yakışır 10 Netflix belgeseli
Hayat

Hafta sonunu evde televizyonun karşısında geçirmek isteyenler için hazırladığımız en çok izlenen 10 Netflix dizilerini sizler için derledik. İyi seyirler!

1. 13 Reasons Why
Dizinin yapım aşamasında Amerikalı ünlü şarkıcı ‘’Selene Gomez’in’’ isminin sıklıkla bu dizi ile anılması başta bu dizide rol alacağı söylentilerini de beraberinde getirdi, daha sonrasında anlaşıldığı üzere dizinin yapımcılarından olan ünlü sanatçı dizinin merakla beklenenler listesine girmesine sebep oldu. Dizinin konusuna değinecek olursak eğer, ilk bakışta gençlik dizisi gibi görünse de içeriği bakımından ele alındığında derin sosyal mesajlar içermektedir. Dizinin başkarakterlerinden olan ‘’Hannah Baker’ın’’ okul ve çevresinde arkadaşları tarafından maruz kaldığı ve içine itildiği buhranlı bir süreçten bahsediliyor. Bu yaşadığı depresif süreci 13 farklı kasete kaydederek gerisinde bıraktı. Her bölümün sonunda bir bölüm daha izleme isteği uyandıran dizi sosyal medya üzerinde de çok fazla gündem oldu.
2. House of Cards
Başrollerini ‘’Kevin Spacey ve Robin Wright’ın’’ üstlendiği Amerika iç siyasetini konu alan bu dizi, Netfilix’in en çok ses getiren yapımlarından oldu. Gerek güncel siyasi konuları ela alması ile gerek ise kimsenin değinmeye cesaret edemediği tüm olayların derinlemesine anlatıldığı bu politik dizi, alışılmışın dışında kurgulanan sahneleriyle izleyenleri neredeyse her bölüm heyecanlandırmayı başarıyor. Özellikle entrika ve politika severlerin ilgisini çekeceğini düşündüğümüz bu diziyi şiddetle tavsiye edebiliriz.
3. Stranger Things
Netflix’in bir başka sevilen dizisi Stranger Things, bir sonraki bölümünü izlemek için bekleyemediğimiz diziler listesinde yer alıyor. Ufak bir kasabada küçük bir çocuk kaybolunca, gizli deneyler, korkutucu doğaüstü güçler ve tuhaf bir küçük kızın da parçası olduğu bir gizem ortaya çıkar.
4. Orange Is The New Black
Jenji Kohan imzalı dizinin konusu, maceracı gençliğinde yaptığı bir hata yüzünden hapse düşen ''Piper Chapman'ın'' kendini içinde bulduğu yepyeni bir dünyaya tutunma çabasını anlatıyor. Bir yandan suçlu geçmişi, nişanlışı ile ilişkisi, diğer yandan hapishaneye düşme sürecini seyircilere aktarıyor.
5. The Crown
The Crown dizisinde 1947 yılında savaştan yeni çıkan İngiltere’de Buckingam Sarayı’nda yaşanan olaylar konu ediniliyor. Son dönemlerin en etkili simaları arasında yer alan Kraliçe II. Elizabeth’in yaşadığı olaylar çarpıcı bir şekilde ekranlara yansıyor. Sarayda yaşanan entrikalar, aşklar ve İngiltere’nin siyasi hayatına yön veren olaylar izleyicilere aktarılıyor
6. Mindhunter

 Mindhunter fazla popüler olamamış hak ettiği değeri görememiş Netflix yapımlarından. Ön yargıları yıkıp izleyenlerin ise çoğunun bağımlısı olduğu ve tek solukta bitirdiği bu dizi 70’lerin sonunda iki FBI ajanını başrole taşıyan dizi farklı bir bakış açısı sunuyor. Kriminal suçlara psikolojik açıklama getirmeye çalışan iki eğitimci ajanın çözümleme çabası canilerle empati kurma zorunluluğu getirir. Gerçek canilerin beynine girmekse korkutucu olmanın yanı sıra pek de kolay olmayacaktır.

7. Le casa de Papel


  Bir suç dehası planını gerçekleştirmek üzere polisi ustalıkla yönlendirirken sekiz hırsız, rehineler alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Ülkemizde de büyük yankı uyandıran netflix orijinal yapımı, en çok izlenen dizilerin başında geliyor.
8. Black Mirror
Bu bilimkurgu antolojisi dizisi, insanların var olabilmek için puan topladığı, hafıza implantları taktırdığı ve çok daha fazlasının gerçek olduğu bir dünyada geçiyor. Her bölüm farklı konulara değinen ve ütopik olayları teknolojik gelişmelerle derleyen bu yapıt adından çokça söz ettirmeyi başardı
9. Ozark
Ozark fazla iddialı bir yapım olmamasına rağmen eleştirmenler ve izleyiciler tarafından üzerine sürekli konuşulan ve ayrıca puanı yüksek dizilerin başında gelmektedir. Ozark, polisiye-suç kategorisinde ele alınmış konusu ile bir kara mizah dizisi olarak da söylenebilir. Olay örgüsü açısından bakıldığında Breaking Bad dizisinde olduğu gibi suç olaylarını karikatürize ederek bizi yer altı dünyasına sürüklüyor
10. Marvel's The DEFENDERS
Marvel yapımları da dijital yayın platformunun en çok izlenen dizileri arasında yer alıyor. Jessica Jones, Daredevil, Luke Cage ve son olarak Iron Fist’i bir araya getiren yapım daha başlangıç niteliğinde. New York’u kurtarmak için bir araya gelen kahramanların Defenders’ı oluşturmasına tanık olacağınız bu dizide süper kahraman severlerin yanı sıra diğer izleyici kitlelerinin de ilgisini çektiğini söyleyebiliriz.