Arkadaş davetlerinin kurtarıcısı 6 pratik tarif

Arkadaş davetlerinin kurtarıcısı 6 pratik tarif

HABER MASASI
Abone Ol

Hafta sonu arkadaşlarını eve çağırıp onlara lezzetli bir şeyler ikram etmek isteyenler için mükemmel tarifler geliyor. Bazen böyle durumlarda 'Ne yemek yapsam?' sorusu akıldan çıkmaz. Ama bu tarifler pratik ve kurtarıcı bir özelliğe sahip. Bu yüzden endişelerinizi giderecek tüm cevapları burada bulabilirsiniz. Özellikle de kalabalık bir arkadaş grubunuz varsa. Çok da kısa bir zamanınız varsa bu tarifler sizin için hem daha ideal hem de pratik olacaktır. Hafif atıştırmalıkları tercih etmeniz gün boyunca işinizi kolaylaştıracaktır.Sağlık açısından da faydalı olacak yemeklerin tariflerini vermeye hazırız.

Hafta sonu arkadaşlarım gelecek, ne yemek yapsam?' derdine son veriyoruz. Çünkü elimizde kurtarıcı tarifler var. Bu tarifler herkesi doyuracak ve herkesin damak zevkine uyacak türden. Ayrıca çok beğenileceğine de eminiz.Arkadaşlarınızdan 'ne güzel şeyler hazırlamışsın'sözlerini duymaya hazır olun. O zaman bu ekonomik ve pratik tarifleri bir köşeye not edin. Vakti geldiğinde başvurabilirsiniz. Ortaya çıkan lezzetlerde herkesin ortak noktada buluştuğu tarifler olacak. Özellikle buna dikkat ettik. Çat kapı gelen misafirler içinde bu tarifler kurtarıcı olacaktır. Şimdiden arkadaşlarınızla harika bir gün geçirmenizi diliyor ve tariflere başlıyoruz.

Mercimek köftesi:

Nefis mi nefis mercimek köftesini kim sevmez ki! O zaman bu tarifi mutlaka hazırlamalısınız. Hatta tarif listenizde ilk sıraya bile alabilirsiniz. Biz öyle yaptık. Çünkü bu lezzet herkesin sevdiği, ortak damak zevki oluşturan bir tarif. Herkesin bildiği bu tarifi bir de bizden dinleyin. Mercimek köftesine biz biraz da anne tarifi diyoruz aslında. Bu yüzden de en başa koymayı bir görev bildik.

Genelde annelerimize yaptırdığımız bu atıştırmalığı siz arkadaşlarınız için deneyebilirsiniz. Çayın yanına çok yakışır ki zaten yakışıyor. Ekstra efor sarf etmenize de gerek yok. O kadar pratik ve kolay bir tarif ki.. Baş köşeye koymanız için çok fazla neden vardı diyebiliriz. Üstüne bir de limon sıktıysanız, tamamdır. Afiyetle yememeniz için hiçbir sebep yok.

Mercimek köftesi tarifi

Patlıcan kabak pizzası:

Pizzanın seveni çok. Biz de baya seviyoruz. Her haliyle de güzel üstelik. Ve grup halinde gelen arkadaşlar içinde 'Ne pişirsem?' derdinden kurtaran bir özelliği var. Kolayca yapılıyor. Her malzemeyi de kullanabiliyorsunuz. Dışarıdan sipariş etmek yerine el emeğinizle bu lezzetli mini pizzaları yapıp arkadaşlarınıza ikram edebilirsiniz. Boyut olarak da küçük olduğu için kaç tane yediğinizi de saymanıza gerek yok. Bizce gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

Ve en önemlisi bu pizzalar sağlıklı ve ekonomik. Sağlıklı olması pizzaya olan beğenimizi iki katına çıkarırken, ekonomik olması da çok önemli. Ayrıca çok pratik. Pizza olması gözünüzü korkutmasın. Misafirleriniz dışında da iş hayatınızda da yanınıza alıp zevkle yiyeceğiniz bir tarif.

Patlıcan kabak pizzası

Acıbadem kurabiyesi:

Biz ekip olarak kurabiyeye bayılıyoruz. Adını duymamız bile mutluluk veriyor. Kurabiyeyi de sevmeyen yoktur zaten. Tıpkı mercimek köftesi gibi ortak bir lezzet.

O yüzden mutlaka bir kurabiye tarifi olmalı diye düşündük. Bu nedenle de acıbadem kurabiyesi ile bir giriş yapmak istedik. Beğeneceğinize ve arkadaşlarınızın da çok seveceğinize eminiz. Görüntüsüyle bile insanın canını çektiren bir özelliğe sahip.

Acıbadem kurabiyesi

Ispanaklı minik pideler:

Yarım saat kadar kısa bir vaktiniz dahi olsa çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz bu tarifi. Bu minnoş pideleri yerken damaklarınızda efsane bir tat bırakacak. Bize güvenin. Sadece verdiğimiz tarifi detaylı bir şekilde takip edin. Doyuruculuğundan zaten şüphemiz yok. Arkadaşlarınızın bu tarifi özellikle isteyeceğine de eminiz.

Ayrıca bu tarif ıspanaklı olduğu için de çok sağlıklı. Bu yüzden sadece misafirlerinize servis etmenize gerek yok. Çocuklar içinde aslında çok ideal bir tarif. Özellikle kullanmalısınız. Okula giden çocuklarınız varsa beslenme çantasında bu lezzet olabilir. Küçük boyutlarda olduğu için yemesi de taşıması da kolay olacaktır. O yüzden kaydedeceğiniz tarifler arasında biz ve yerini almalı.

Ispanaklı minik pideler

Fıstıklı çikolatalı puding:

Şimdi sırada sütlü tatlıların en kolayı var. Üstelik en lezzetlisi, en mutluluk vereni.. Evet doğru tahmin ettiniz. Fıstıklı puding... Bu tarife kimse hayır diyemez diye düşünerek buraya da eklemek istedik.

Arkadaşlarınız geldiği zaman eğer dertleşme moduna gelindiyse dolaptan fıstıklı pudinglerin çıkma vakti de gelmiş demektir. Bu tatlının ruha iyi gelen bir tarafı var. Lezzeti, kokusu ve görüntüsüyle bir şölen gibi.. O yüzden bu tarifi yapmanız bile günü kurtarmanız için yeterli olacaktır.

Fıstıklı çikolatalı puding

Kakaolu muffin:

Küçükten büyüğe herkesin sevdiği bu keklere karşı boş değiliz. Arkadaşlarınızla paylaşmanız gereken bu güzellikler pratik tarifiyle sizi bekliyor. Misafire sunum dışında kahvaltıya da çok yakışır.

Mis gibi sabah kahvaltılarının hatta bizce her öğünün olmazsa olması olabilir. Çalışıyorsanız atın çantaya. İş yerinde yorgunluğunuzu lezzetiyle bir nebze geri plana atsın. O kadar güzel görünüyorlar ki, bakarken bile canınız çekebilir. İster kahve ister süt isterseniz çayla yiyebilirsiniz. Çünkü bu kekler her şeyin yanına çok yakışıyor. Tariflerin hepsi favorimiz ama bazıları özellikle kalbimizi çeliyor..

Kakaolu muffin

Afiyetler olsun:)