1965 model el yapımı bronz Shelby Cobra!

Kirkham Bronze 427 KMS/SC.
Kirkham Bronze 427 KMS/SC.

Kirkham Motorsports, tamamen elle şekillendirilmiş bronz sac levhalardan 1965 model Shelby Cobra’nın replikasını üretti. 17 bronz sac benzersiz el işçiliği ile bir araya getirilerek yekpare bir gövde elde edildi. Motor gücü orjinal Cobra’yla benzer olan model hem görüntü hem performans açısından dikkat çekiyor.

Otomobile ilk bakıldığında bronz kaplama gibi görünüyor olsa da gövdenin tamamı bronz sac plakaların birleşiminden oluşturuluyor. 17 ayrı panel dikkatli bir şekilde geleneksel aletlerle bir araya getiriliyor ve herhangi bir ek yeri belli olmuyor. Bu sayede otomobilin aerodinamik yapısı en iyi şekilde korunuyor.

Otomobilin 1965 Shelby Cobra ile her detayının aynı olduğu görülüyor.
Otomobilin 1965 Shelby Cobra ile her detayının aynı olduğu görülüyor.

Otomobilin aynaya benzer şekilde elle cilalanarak parlatılmış yansıtıcı bronz yüzeyi, arabayı dikine kesen fırçalanmış Le Mans tarzı iki şeritle kesintiye uğruyor. Kirkham Motorsports’un ürettiği Kirkham 427 KMS/SC adlı modelin bronz gövdeli versiyonu; dünyanın en büyük sanat, mücevher ve koleksiyon aracılarından RM Sotheby's'de açık artırmaya çıkıyor. RM Sotheby's üzerinden otomobil 373,500 dolara satılıyor.

Kirkham Motorsports 1994’ten bu yana 1000’den fazla replika otomobil üretti.
Kirkham Motorsports 1994’ten bu yana 1000’den fazla replika otomobil üretti.

Kirkham Motorsports uzun yıllardan beri Shelby’nin çeşitli versiyonları üzerinde çalışıyor ve replika parçalar üretiyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin Utah eyaletinde yer alan Kirkham Motorsports, 1994 yılında dünyanın en iyi replika otomobillerini yapma misyonuyla kuruluyor.

Roadster model sportif bir görünüm sergiliyor.
Roadster model sportif bir görünüm sergiliyor.

David Kirkham, henüz üniversitede metalurji bölümü öğrencisiyken ailesinin sahip olduğu 427 Shelby Cobra üzerinde çalışmalar yapıyor ve çeşitli parçalarını üretiyor. Tersine mühendislik sayesinde Shelby Cobra üzerinde uzmanlaşan David Kirkham, bir tanıdığı vasıtasıyla taşınması esnasında burun kısmı ezilen savaş uçağını tamir etmekle görevlendiriliyor.

David Kirkham, tamir esnasında uçağın tıpkı Shelby gibi birbirine kaynaklanmış çelik boru bir iskelet üzerindeki alüminyum bir kaplamadan ibaret olduğunu fark ediyor. Bunun üzerine Polonya’daki eski uçak fabrikası ile iletişime geçerek iş birliği teklifinde bulunuyor.

Araç ızgarası orijinal Cobra’larda olduğu gibi boş bırakılıyor.
Araç ızgarası orijinal Cobra’larda olduğu gibi boş bırakılıyor.

David Kirkham, öğrencilik yıllarından beri parça üretme bilgisini Polonya’daki binlerce vasıflı işçiyle, milyonlarca dolar değerindeki metal işleme makinaları ve torna tezgahlarına sahip bir fabrikayla birleştiriyor. Tüm bu gelişmelerin ardından Kirkham Motorsports sektöre adım atıyor ve replika otomobil üretmeye başlıyor.

Dönemin lastikleri sayesinde klasik görünüm pekişiyor.
Dönemin lastikleri sayesinde klasik görünüm pekişiyor.

Kirkham Motorsports normal replika üretimlerin arasında sıra dışı malzemelerden nadir modeller üretiyor. Kirkham 427 KMS/SC adlı modelin bronz versiyonu özel istek üzerine üretiliyor. Müşteri alüminyum gövde üzerine boya seçimi yapmak yerine bronz gövde talep ediyor. CSX 4600 şasisine sahip otomobilin gövdesi tamamen elle üretiliyor ve parlatılıyor.

Metal parçalar, bronz gövde ile kontrast oluştururken parlak genel görünümünden taviz vermiyor.
Metal parçalar, bronz gövde ile kontrast oluştururken parlak genel görünümünden taviz vermiyor.

Geleneksel aletlerle yapılan el işi üretim, fabrikasyon gövde üretiminden bir hayli farklılaşıyor. Otomobilin sol ve sağ panelleri arasında mükemmel bir simetri elde edilmesi gerekiyor.Her bir sac panel ayrı bir sanat eseri gibi işleniyor. 427 S/C Cobra'nın en önemli replikalarından biri için her detaya dikkat ediliyor. Bronz gövde, paslanmaz çelik egzoz boruları ve kromajlı roll bar ile destekleniyor. Gri metalik ekler bronz gövdeyle kontrast oluştururken otomobilin orijinal hatlarını ortaya çıkarıyor. Replika otomobil, gövde malzemesi ve belli başlı özelleştirmeleri dışında orijinal modelle aynı özellikleri taşıyor.

Kokpit tasarımında özgün tasarıma uygun hareket ediliyor.
Kokpit tasarımında özgün tasarıma uygun hareket ediliyor.

Gövdenin son derece parlak yüzeyi minimalist ve döneme uygun üretilen iç mekanla tezat oluşturuyor. Kokpit; siyah deri döşemeli koltuklar, renkli güneşlikler, siyah deri gösterge paneli, Carroll Shelby imzalı Speedhut performans göstergeleri ve ahşap direksiyon simidi ile donatılıyor. Halibrand jantlara klasik Goodyear Eagle Billboard lastikleri takılıyor. Tüm bu detaylarla 1965 model Shelby Cobra’nın orijinal ana hatları tamamlanıyor.

Bronz, krom ve siyah tonlar otomobilin genel renk paletini oluşturuyor.
Bronz, krom ve siyah tonlar otomobilin genel renk paletini oluşturuyor.

Otomobilin kaputunun altında Carroll Shelby Engine Company’nin ürettiği 650 beygirlik yakıt enjeksiyonlu 427 V8 motor bulunuyor ve beş ileri manuel şanzımanla birleştiriliyor. Çeşitli parçalar özel olarak üretiliyor ve performansı artırıyor. Bu sayede aracın sadece görünümü orijinal Cobra olmakla kalmıyor, performans açısından da orijinal otomobillere eşdeğer özelliklere sahip oluyor.

İngiliz şirketi AC Cars, 1962 yılında AC Cobra adlı modeli üretmeye başlıyor. Model, Carroll Shelby’nin İngiliz aracına Amerikan V-8 motorunu takarak modifiye ediyor ve AC Cobra yüksek performansa sahip bir spor otomobile dönüşüyor. AC Cobra, bu gelişimden sonra Shelby Cobra ve AC Shelby Cobra olarak adlandırılmaya başlıyor. 1965’te üretilen yeni kasa ile model, belki de en ikonik formuna kavuşuyor.