"İzlesene"de üç film!

Melbourne, yaşadıkları hayli ilginç ve merak uyandırıcı olayları konu alıyor.
Melbourne, yaşadıkları hayli ilginç ve merak uyandırıcı olayları konu alıyor.


Nima Javidi’nin ilk uzun metrajlı filmi olan Melbourne birçok festivalden ödülle dönmüş ve büyük beğeni toplamış bir yapım

Melbourn

2014 Venedik Film Festivali Eleştirmenler Haftası’nın açılış filmi olan Melbourne, evli bir çiftin öğrenimleri için çıkmak üzere oldukları yolculuk arefesinde yaşadıkları hayli ilginç ve merak uyandırıcı olayları konu alıyor. Yüksek öğrenimlerine Melbourne’de devam etmek isteyen çiftin ülkeden ayrılma aşamasında, taşınma telaşelerinin ortasında kendilerine verilen bir emanetle ilgili yaşadıkları oldukça trajik olay, çiftin tüm planlarını alt üst edecektir. Nima Javidi’nin ilk uzun metrajlı filmi olan Melbourne birçok festivalden ödülle dönmüş ve büyük beğeni toplamış bir yapım.

Harold Crick, vasat bir IRS ajanıdır.
Harold Crick, vasat bir IRS ajanıdır.

Stranger Than Fiction (Lütfen Beni Öldürme)

Harold Crick, vasat bir IRS ajanıdır; oldukça sıradan ve sıkıcı bir hayatı vardır. Bir sabah dişlerini fırçalarken kendisine hayatı dikte eden bir anlatıcı sesin varlığını fark eder ve ilginç hikâyesi başlamış olur. Bu dakikadan sonra, her an yaptığı her şeyi bir romanı sesli okur gibi tekrar eden ya da o yapmadan yapacağı her şeyi söyleyen anlatıcının sesinden kurtulmaya çalışacaktır. Üstelik bu ses Harold’un yakın bir zamanda öleceğini de söylüyordur. Harold, bu sesi televizyonda gördüğü saygın bir yazarın sesine benzetir ve anlatıcısının peşine düşer. Anlatıcı Harold’ın sonunu yazmadan onu ikna etmesi gerekmektedir.

Estrella büyüdükçe kafasındaki baba imgesi küçülecek ve baba figürü üzerine inşa ettiği çocuk dünyası yıkılacaktır.
Estrella büyüdükçe kafasındaki baba imgesi küçülecek ve baba figürü üzerine inşa ettiği çocuk dünyası yıkılacaktır.

El Sur - Güney

Estrella, her küçük kız gibi babasına yoğun bir hayranlık beslemektedir. Onun takdirini kazanmak, onunla beraber vakit geçirmek en büyük mutluluktur Estrella için. Babanın işi nedeniyle ülkenin kuzeyinde taşra bir bölgeye taşınan ailede, ilk başta her şey oldukça sıcak, samimi yani “sarı” gözükse de; zaman içinde gelişen olaylarla aile yaşamında her şey çok daha soğuk, kasvetli ve daha “mavi” bir hâl alacaktır.

Karamsarlığın, mutsuzluğun, kötülüğün soğuk rengi olan mavi ile tam zıttaki sarı ışığın birbiriyle uyumu, birbirlerine karışmaları, ayrışmaları filmin anlam diline büyük zenginlikler sunuyor.