2 Haziran 2019: 6 Başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyada öne çıkan gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyada öne çıkan gelişmeler.

2 Haziran 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 2 Haziran 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

'Çocuk güvenlik kemeri' mi, 'tasma' mı?

İstanbul Florya'da bir ebeveynin çocuğuyla kullandığı 'çocuk güvenlik kemeri' adlı ürünün fotoğrafı, sosyal medyada paylaşılmasının ardından aileleri ikiye böldü. Hiperaktif çocuk sahipleri ürünü onaylarken, karşıt görüşteki anne ve babalar 'tasma' benzetmesiyle tepki gösterdi.

SpaceX, Tesla'yı geçerek piyasa değeri en yüksek 'Musk şirketi' unvanına ulaştı

Elon Musk'ın uzay çalışmaları yürüten şirketi SpaceX, ABD'li dahinin diğer şirketi Tesla'yı geçerek piyasa değeri en yüksek 'Musk şirketi' unvanına ulaştı. SpaceX, 33.3 milyar dolarlık piyasa değeriyle 32.8 milyar dolarlık Tesla'yı ardında bıraktı.

Elif Şafak yabancı basına verdiği röportajda Türkiye'yi hedef aldı

Abdullah Şevki'nin Zümrüt Apartmanı adlı romanındaki pedofili ifadelere yönelik tepkilerin ardından, Elif Şafak'ın da iki romanında benzer ifadeler olduğu ortaya çıkmıştı. The Guardian’ın haberine göre, yazar Elif Şafak'ın “Mahrem” ve “Havva’nın Üç Kızı” adlı romanlarına yurtdışında savcılık inceleme başlattı.

20 yıl aranın ardından Harry Potter serisine 4 yeni kitap ekleniyor

Dünyaca ünlü Harry Potter kitaplarının yazarı JK Rowling önümüzdeki ay 4 yeni kitapla seriye devam edecek. İlki 20 yıl önce yayımlanan Harry Potter serisinin sonuncusu olacak kitaplar okuyucuyla e-kitap formatında buluşacak.

Bilderberg toplantıları hakkında ne biliyoruz?

Bilderberg toplantıları karar verici düzeydeki Batılı güçlü politikacı, işadamı, yönetici ve gazetecilerin 1954 yılından bu yana küresel sorunları görüşmek üzere buluştuğu yarı gizli bir tartışma forumu olarak tanımlanıyor. Bilderberg toplantıları bu yıl İsviçre'nin Montrö kentindeki Montrö Palas Otel'de 30 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arası düzenlendi.

Tayvan sorunu çerçevesinde ABD-Çin arasında gerilim artar mı?

Çin yönetiminde Tayvan'ın bağımsızlığının bir felaket olacağını, Çin ve Tayvan arasında birleşme için güç kullanma ihtimalini devre dışı bırakılmayacağı görüşü hakim. Her platformda “Tayvan’ın demokratikleşmesi ve bağımsızlaşması” söylemini destekleyen Trump yönetimi ve Çin arasındaki tansiyon gün geçtikçe yükseliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >