LGS boş kontenjan ve taban puanlar yayımlandı

Arşiv
Arşiv

LGS yerleştirme sonuçlarından hemen sonra binlerce öğrencinin gözü liselerde kalan boş kontenjanlara çevrildi. Lise nakil kılavuzunun yayınlanmasıyla birçok detay da ortaya çıkmış oldu. 2018’de LGS boş kontenjanlar açıklandı mı? LGS nakil kılavuzu açıklandı mı? İşte, okul değiştirmek isteyen, yerleştirme sonucunda problem yaşayan öğrenciler MEB’in yayımladığı boş kontenjanlara göre nakil başvurusunda bulunabilecek. LGS ile ilgili tüm ayrıntıları sizler için derledik.

LGS boş kontenjan ve taban puanlar yayınlandı. Lise nakil kılavuzunun yayınlanmasıyla birçok detay da ortaya çıkmış oldu. Okul değiştirmek isteyen, yerleştirme sonucunda problem yaşayan öğrenciler MEB’in yayımladığı boş kontenjanlara göre nakil başvurusunda bulunabilecek.

LGS nakil kılavuzu yayınlandı mı?

LGS nakil kılavuzu yayınlandı. Boş kontenjanların hangi okullarda olduğunu bilmek de öğrenciler ve velileri için önemli bir rehber olacağa benziyor. ‘Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu' Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıldı. Kılavuzda yer alan bilgilere göre ilk nakil tercihleri 6-10 Ağustos tarih aralığında yapılabilecek.

Kılavuzda nakil başvurusu, başvuruların değerlendirilmesi, nakil süreci ile ilgili tüm detaylar yer alıyor.

LGS yerleştirmeye kimler başvurabilecek?

Bakanlığın yayımladığı nakil kılavuzunda yer alan bilgilerine göre 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan, açık öğretim ortaokulundan mezun durumda olanlar ile herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşen/yerleşemeyen öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullara yerleşen öğrencilerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil döneminde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmayacak.

LGS tercih ekranındaki renkler ne anlama geliyor?

  • Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar; Yeşil renk, “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtecek.
  • Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alanlar okulları belirtecek. Kırmızı renk, “Diğer” ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >