Şişli'de yol ortasında öldürülenin 'eski İran ajanı' olduğu iddiası

İran uyruklu Mesut Mevlevi
İran uyruklu Mesut Mevlevi

Şişli'de yolda yürürken öldürülen Mesut Mevlevi'nin eski İran ajanı olduğu iddia edildi. Olay 14 Kasım gecesi gerçekleşmişti. Aynı zamanda Mevlevi'nin sosyal medya hesaplarında İran’daki muhtelif askeri tesislerde çekilmiş fotoğraflar da olduğu görüldü. Bu iddia İstanbul'da geçtiğimiz günlerde ölü bulunan eski İngiliz ajanı Mesurier'i getirdi.

Şişli'de arkadaşıyla yürürken arkasından yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi tarafından öldürülen Mesut Mevlevi’nin, İran İstihbarat Servisi’nin eski üyesi olduğu öne sürüldü. Polis yetkilileri ölen kişinin eski istihbarat üyesi olduğu yönünde ellerinde bir bilgi bulunmadığını soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü söyledi.

Olay nasıl olmuştu?

Şişli, Esentepe Mahallesinde 14 Kasım'da meydana gelen olayda arkadaşıyla yürüyen Mesut Mevlevi (32)'nin yanına yaklaşan silahlı bir kişi peşpeşe tetiğe bastı. Saldırgan kaçarken Mevlevi ve yanındaki arkadaşı yaralandı. Mesut Mevlevi tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Çevrede yapılan incelemede 11 boş kovan bulundu.

Öldürülen kişinin eski İran ajanı olduğu iddiası

Mesut Mevlevi'nin sosyal medyada İran İstihbarat servisinin eski üyesi olduğu iddia edildi. Mevlevi’nin sosyal medya hesaplarında İran’daki muhtelif askeri tesislerde çekilmiş fotoğraflar da bulunduğu kaydedildi. Mesut Mevlevi'nin Amerika'da bir üniversite de yapay zeka üzerine doktora eğitimi aldıktan sonra İran Radyo ve Televizyonu'na bağlı kanallarda bir çok kez konuk olduğu iddia edildi.

"Soruşturmada olay çok yönlü sürdürülüyor"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >