Yerli otomobilden yeni görüntü: 'Aynalar yerli yerinde'

Yerli otomobilde diz aynası gözüktü
Yerli otomobilde diz aynası gözüktü

Yerli otomobilin tanıtımı için geri sayım devam ediyor. Cuma günü tanıtılacak yerli otomobillle ilgili her gün saat 14.30'da bir detay belli olacağı duyurulmuştu. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, yerli otomobilden yeni görüntü paylaştı.Bugün yerli otomobille ilgili bir detay daha belli oldu. Yerli otomobilin brandalı fotoğrafından aynalarında bir sürpriz olduğu konuşuluyordu. TOGG son noktayı koyarak aynaların yerli yerinde olduğunu duyurdu. Ancak paylaşılan görseldeki aynalar kameralı ayna sistemine benzetildi.

Yerli otomobile ilişkin yeni bir detay daha ortaya çıktı. Dün far tasarımı gösterilen otomobilin bugün de kaportası gün yüzüne çıktı. 27 Aralık'ta yapılacak lansman öncesinde Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Twitter hesabından araçlara ilişkin detay paylaşmaya başladı.

Her gün yeni detay

Her gün TOGG'un Twitter hesabında saat 14:30'da araçlara ilişkin detaylar yayınlanacak.

Son teknoloji olacak

Yerli otomobilin elektrikli ve otonom sürüşe elverişli olması bekleniyor. 2022 yılında ise seri üretime geçilmesi planlanıyor.

Yerli otomobilde ayna detayı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın paylaştığı yerli otomobil fotoğrafında kılıf altındaki aracın ayna bölümleri boş olarak görünüyordu. Bazı tahminciler yerli otomobilde farklı bir ayna sistemi kullanılacağını iddia ediyordu. Ancak son paylaşılan fotoğrafta yerli otomobilin aynaları net bir şekilde görünüyor. Ancak yerli otomobilin aynaları, kameralı ayna sistemine benzetildi.

2019 Audi e-tron SUV modellerde de kameralı ayna sistemi kullanılıyor
2019 Audi e-tron SUV modellerde de kameralı ayna sistemi kullanılıyor
  • Kameralı ayna sistem nedir?
  • Kameralı ayna özelliği sayesinde yan aynaların görevini kameralar üstleniyor. Bu sayede de aracın genişliği 15 cm miktarında azalıyor. Bu azalma sonucunda da aracın hem hava sürtünme katsayısı azalıyor, hem de aynaların oluşturduğu rüzgar sesinin de önüne geçilmiş oluyor.

    Kameraların elde ettiği görüntüler, gösterge paneli ile kapı arasında kalan kısımda yani normal aynanın geleceği kısıma çok yakın bir yerde bulunacak olan OLED ekranlara aktarılıyor. Bu ekranların, otoban sürüşü, dönüşler ve park manevraları gibi farklı durumlarda farklı görüş açıları sağlayacak modları da bulunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >