İZSU SU KESİNTİSİ | 30 Ocak İzmir su kesintisi ne zaman bitecek? İzmir Bornova ve Karşıyaka su kesintisi

İzmir su kesintisi ne zaman bitecek, sular saat kaçta gelecek? İZSU, 30 Ocak Cuma günü Konak, Karabağlar, Çeşme ve Çiğli gibi ilçelerde yaşanan kesintilerin detaylarını paylaştı. Ana boru arızası, pompa sorunları ve belediye çalışmalarının neden olduğu kesintilerden etkilenen mahalleler ve suyun verileceği tahmini saatler haberimizde.
İzmir'in merkez ilçeleri Konak ve Karabağlar başta olmak üzere, kentin birçok noktasında bugün (30 Ocak) geniş çaplı su kesintileri yaşanıyor. İZSU'dan yapılan son dakika açıklamasına göre, İnönü Caddesi üzerinde 1,4 metre çapındaki dev ana isale hattında meydana gelen patlak nedeniyle ekipler seferber oldu. Şehrin her iki yakasında da farklı nedenlerle su verilemeyen noktalar bulunurken, vatandaşlar İZSU arıza sorgulama ekranına kilitlendi.

Konak ve Karabağlar’da ana boru krizi
Günün en büyük kesintisi Konak ve Karabağlar ilçelerini vurdu. İnönü Caddesi ile 200. Sokak kavşağında 1,4 metre çapındaki ana isale hattında meydana gelen arıza, Akın Simav, Göztepe, Murat Reis, Arap Hasan ve Esenyalı gibi kalabalık mahalleleri susuz bıraktı. İZSU ekipleri, dev borunun onarımı için bölgede ağır iş makineleriyle çalışma yürütüyor. Sistemin tekrar dolması zaman alabileceği için suların kademeli olarak verilmesi bekleniyor.

Çeşme ve Seferihisar'da dış müdahale
Çeşme'de Sakarya ve 16 Eylül mahallelerinde, belediyenin yağmur suyu hattı yapımı sırasında İZSU şebekesine zarar verilmesi üzerine kesinti yaşandı. Seferihisar’da ise Kuşadası-Seferihisar yolu üzerindeki ana boru arızası ulaşımı ve su dağıtımını etkiledi. Çeşme'de suların akşam 18:00 sularında gelmesi planlanıyor.

Çiğli ve Bornova'da kısa süreli arızalar
Çiğli'de Çağdaş, Egekent ve Evka-5 bölgelerinde branşman arızası nedeniyle sayaçlar kapatıldı. Ancak İZSU bu bölgedeki çalışmaların hızlı ilerlediğini ve kesintinin yaklaşık 1 saat süreceğini duyurdu. Bornova ve Kınık'taki sabah saatlerinde başlayan arızaların ise büyük ölçüde giderildiği bildirildi.

Selçuk ve Menderes'te elektrik ve pompa engeli
Selçuk Gökçealan mahallesinin tamamında, elektrik dağıtım şirketinden kaynaklı bir arıza nedeniyle su pompaları devre dışı kaldı. Kesintinin 17:00'den sonra sona ermesi bekleniyor. Menderes Özdere bölgesinde ise ana boru arızası nedeniyle Şükrü Özkan Caddesi ve çevresine su verilemiyor.

İZSU su kesintisi 30 Ocak kesinti takvimi
Bergama (Gaziosmanpaşa): 11:00 – 13:00 arası.
Menemen (Gazi): Pompa arızası nedeniyle 10:20 – 15:00 arası.
Çeşme (Sakarya, 16 Eylül): 12:00 – 18:00 arası.
Selçuk (Gökçealan): Elektrik kesintisi kaynaklı 11:00 – 17:00 arası.
Çiğli (Evka-5, Egekent): 13:20 – 14:20 arası.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.