Satış ilanı dikkati çekmişti: Malatya'daki depremde çöken bina kontrollü şekilde yıkıldı
15:16, 20/03/2023, PazartesiG: Güncelleme: 15:16, 20/03/2023, Pazartesi

Malatya'da, Elbistan merkezli ikinci depremde ilk üç katı çöken 12 katlı bina, kontrollü şekilde yıkıldı. Binanın satış ilanında son deprem yönetmeliğine göre üretilmiştir ibaresi dikkati çekti.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Malatya'da, Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi Asur Sitesi'ndeki 12 katlı binanın ilk 3 katı, ikinci depremde çöktü.

Her bir dairesi 2 milyon TL'ye satılan ve satış ilanında 'Bina son deprem yönetmeliğine uygun olup, tüm malzemeler 1. sınıf kaliteli ve işçilik ile tamamlanmıştır' ifadesi yer alan binanın çökme anı ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Çökmenin ardından bina için yıkım kararı verildi. Ekipler, bugün binada kontrollü yıkım gerçekleştirdi.

Reklam


Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.