Şirketi bir milyon zarara uğrattı: Uygulamanın açığını buldu iki yıl boyunca bin kere bedava yedi

Japonya'da yaşayan 38 yaşındaki bir adam, yemek siparişi uygulamasındaki basit bir açığı kullanarak 2 yıl boyunca 1095 kez para iadesi aldı. Her defasında "yemek gelmedi" diyerek yılan balığı, biftek ve pahalı dondurmalar yiyen dolandırıcı, son siparişinde 4.500 TL'yi iade alırken kıskıvrak yakalandı.
1-5
Japonya’nın Nagoya kentinde yaşayan 38 yaşındaki Takuya Higashimoto’nun akıl sınırlarını zorlayan dolandırıcılık macerası sona erdi. Higashimoto, Demae-can adlı popüler yemek siparişi uygulamasındaki bir açığı kullanarak tam iki yıl boyunca binden fazla kez bedava yemek yediği ortaya çıktı.
2-5
Şirketi yaklaşık Bir milyon TL zarara uğratan adam, sonunda son siparişiyle yakalandı. South China Morning Post'un haberine göre, Higashimoto her siparişten sonra uygulamanın sohbet hattını kullanıyor ve "Yemek teslim edilmedi" yalanıyla şirketlerden sorgusuz sualsiz para iadesi alıyordu.
3-5
Toplamda tam 1095 kez bu yöntemi kullanan uyanık dolandırıcı, özellikle yılan balığı, biftek ve dondurma gibi yüksek fiyatlı ürünleri tercih ediyordu. Yakalanmaktan kaçmak ve sistemden atılmamak için ise tam 124 adet sahte hesap açtı. Uydurma isim ve adreslerle kayıt olan dolandırıcı, sahte bilgilerle ön ödemeli telefon kartları alıp hemen iptal etme yöntemini bile kullandı.
4-5




