Ankara Valiliği'nden NATO tedbirleri: Yollar kapatıldı, bazı araçların girişi yasaklandı

Ankara Valiliği, 36. NATO Zirvesi öncesinde Ankara'da uygulanacak NATO güvenlik tedbirleri kapsamında yeni trafik düzenlemesini duyurdu. Ankara NATO Zirvesi nedeniyle alınan kararla ağır vasıta yasağı belirli tarihler arasında uygulanacak. Peki yasak hangi araçları kapsıyor, ne zaman başlayacak? İşte detaylar.
Ankara Valiliği, NATO Zirvesi öncesinde alınan önlemler kapsamında ağır tonajlı araçlara yönelik önemli bir karar alındığını açıkladı.

Valilik tarafından yapılan duyuruda, belirlenen tarihler arasında ağır vasıtaların şehir merkezine girişine izin verilmeyeceği bildirildi.

NATO güvenlik tedbirleri kapsamında 5 günlük uygulama
Açıklamaya göre Ankara'da ağır vasıta yasağı, 5 Temmuz 2026 Pazar günü saat 16.00'da başlayacak. Uygulama, 10 Temmuz 2026 Cuma günü saat 10.00'a kadar devam edecek. Bu süreç boyunca ağır tonajlı araçların şehir merkezine girişine izin verilmeyecek.
Amaç şehir trafiğini rahatlatmak ve güvenliği sağlamak
Ankara Valiliği, alınan kararın temel amacının NATO Liderler Zirvesi süresince şehir içi trafiğini rahatlatmak ve güvenlik önlemlerini en üst seviyede uygulamak olduğunu belirtti. Özellikle zirve boyunca şehir merkezinde yoğun güvenlik tedbirlerinin uygulanması bekleniyor.
Sürücülere güzergâh uyarısı
Yetkililer, ağır tonajlı araç sürücülerinin belirtilen tarihlerde mağduriyet yaşamamaları için seyahat planlarını ve güzergâhlarını önceden gözden geçirmeleri gerektiğini vurguluyor. Sürücülerin resmi makamlar tarafından yapılacak yeni duyuruları da takip etmeleri isteniyor.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.