İngiltere Kraliyeti'nde krizin adı: Meghan Markle

Meghan Markle şu sıralar ilk çocuğunu kucağına almak için gün sayıyor.
Meghan Markle şu sıralar ilk çocuğunu kucağına almak için gün sayıyor.

İngiltere Kraliyet ailesinin küçük gelini Sussex Düşesi Meghan Markle'nın babasına yazdığı mektupla ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Prens Harry evlendikten sonra saraydan kıyafet ve davranışları konusunda defalarca uyarı alan Markle son olarak da babasıyla ilgili konulardan dolayı uyarı almıştı. Sizin için, 'Düşes ve babası arasında neler oldu?' sorusunu derledik.

İngiltere Prensi Harry ile evlenen ve Sussex Düşesi unvanını alan Meghan Markle'ın babasıyla olan sorunları tekrar gündeme geldi.

Düşes'in arkadaşlarından gelen bilgiye göre babasına mektup göndererek hayatını zorlaştırmayı bırakmasını istediğini söylemesi gazetecileri harekete geçirdi. Düğüne günler kala babası Thomas Markle’ın paparazzilere anlaşmalı pozlar vermesiyle ilişkileri iyice bozulan Meghan’ın babasına yazdığı mektup İngiliz basınının eline geçmişti.

Babadan cevap

Baba Markle, kızının yolladığı mektubu basınla paylaştı ve "Beklediğim zeytin dalı bu değildi" diyerek hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Baba Markle "Uzlaşmacı bir şey bekliyordum. Bunun yerine çok acı verici bir mektup geldi. Öyle harap oldum ki, kimseye gösteremedim ve geçen haftaki olaylar olmasaydı göstermeyecektim de" dedi.

Meghan Markle ve babası.
Meghan Markle ve babası.

Kraliyette gerginlik

Düşesin ailesinin basınla iç içe olması Kraliyet ailesini gerdi.Yaşanan durumundan rahatsız olan Kraliçe Elizabeth'in Prens Harry ve Meghan Markle'a "Tüm bunlar bir kabus haline geldi. Bir an önce bu durumu çözmeye çalışın" dediği belirtilmişti.

Kraliçe Elizabeth.
Kraliçe Elizabeth.

Eşim babam gibi olmasın demişti

Meghan Markle ve İngiltere kraliyetinin küçük oğlu Prens Harry, Londra’daki Drapers' Hall’da düzenlenen Endeavour Fonu Ödülleri törenine katıldı.

Markle, konuştuğu bir davetliye, “Harry en iyi baba olacak” ifadesini kullandı. Düşes’in sözleri, eşinin babası gibi olmasını istemediği şeklinde yorumlandı.

Reuters.
Reuters.

Ne olmuştu?

Düğün kararından sonra anne ve babasının katılıp katılmayacağı bir gün olsun bile gündemden düşmezken Meghan Markle'in ağabeyi Tom Markle Jr’ın bir gazetede, babasının düğüne davet edilmediği anlatan bir mektup yayınladı. Bu açıklamalardan sonra Kensington Sarayı'ndan hemen açıklama gelerek, Markle’ın annesi Doria Ragland ile babası Thomas Markle’ın düğünde bulunacağı ve babasının St. George’s Şapeli’ndeki nikahta kızının yanında yürüyeceği belirmişti.

Meghan Markle ve Prens Harry.
Meghan Markle ve Prens Harry.

Basınla Anlaşma

Thomas Markle'ın düğüne katılacağının açıklamalarının ardından, hazırlıklara başlayan babanın gizli çekilen fotoğrafları basına yansıdı. Fotoğrafların aslında anlaşmalı olarak çekildiğinin anlaşılmasıyla düğünden hemen önce büyük bir skandal patlak verdi. Fotoğraflarda Meksika’da yaşayan Markle, kızının düğünüyle ilgili haberleri okurken, takım elbisesi için ölçü aldırırken ve spor yaparken görülüyordu. Ancak güvenlik kameralarından, bu fotoğrafları çekip hayli yüklü bir meblaya basına satan Jeff Ryner ile baba Thomas Markle’ın birlikte olduğu ortaya çıkmıştı.

Meghan Markle, ilk çocuğuna hamile.
Meghan Markle, ilk çocuğuna hamile.

Açıklama yapmıştı

73 yaşında olan Thomas, düğünün hemen ardından açıklamada bulundu. Düğüne katılamayan Thomas Markle, “Bebeğim çok güzel görünüyor ve çok mutlu görünüyor. Keşke orada olsaydım. Mutluluklar ve sevgiler diliyorum.” şeklinde açıklama yapmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >