Instagram keşfete düşme: Fotoğraflar ve videolar nasıl keşfete düşer?

Instagram'da keşfete düşme yöntemleri.
Instagram'da keşfete düşme yöntemleri.

Instagram keşfet sayfası kullanıcılara ulaşmak için her zaman büyük bir kaynak olmuştur. Fotoğraf veya videolarınızı birkaç yöntemle keşfete düşürebilir ve sayfanızı büyütebilirsiniz. İşte Instagram’da keşfete düşmenin birkaç yöntemi.

İÇİNDEKİLER

Instagram algoritması ilgi, alaka ve etkileşime göre aksiyon almaktadır. Bu nedenle gönderilerinizi sizlere sunacağımız ayrıntılara göre düzenleyebilir ve keşfet konusunda biraz daha bilgi sahibi olabilirsiniz.

Instagram keşfete düşme yöntemleri

  • - İçerik
  • - Metin
  • - Konum
  • - Etiketler
  • - Yorum
  • - Gruplar
  • - Paylaşım zamanları
  • - Erişim ve kaydetler
  • - Reels

İçerik

İçerik kraldır sözü her platformda geçerli. SEO ile ilgilenenler bu sözü çok duymuş olsa da bu gerçeklik Instagram için de geçerlidir. Kullanıcılara sunacağınız güzel ve farklı türdeki içerikler her zaman ilgi görecektir. Bu da sizi her zaman bir adım öne taşıyacaktır. İster fotoğraf olsun isterseniz de video olsun ilgi çekici bir içerik her zaman keşfete düşecektir.

Metin

Kullanıcılarla etkileşime geçmek sizi bir adım öne taşıyacaktır. Bu nedenle yorum yaptırmaya yönelik metinler sunmak keşfete düşmede etkilidir.

Örneğin, seyahat sayfası yönetiyor ve Bozcaada sokaklarını paylaşıyorsanız daha önce gidenlerin fikirlerini metin alanında sorabilirsiniz. Böylelikle doğal bir yorum almış olursunuz.

Konum

Konumlar da keşfete düşme konusunda etkilidir. Bozcada konumunu eklediğinizde gönderiniz bu konumda da kullanıcıların karşısına çıkacaktır. Bu nedenle daha fazla etkileşim her zaman avantaj sağlayacaktır.

Etiketler

Sayfanızla alakalı etiket ( hashtag ) kullanımı gönderinize daha fazla beğeni ve yorum getirebilir. Keşfete düşüren etiketler gibi bir durum söz konusu değildir. Etiket kullanımındaki amaç ilgili ve alakalı olmasıdır.

Bozcaada ile ilgili bir gönderide #keşifönerisi, #bozcaada, #gezilecekyerler, #seyahat gibi etiketler kullanabilirsiniz.

Bir gönderide maksimum 30 tane etiket kullanabilirsiniz. Her gönderide aynı etiketleri kullanmak sayfanıza zarar vermektedir. Bu nedenle etiket kullanımını doğru ve bilinçli bir şekilde yapmanız gerekmektedir.

Yorumlar

Bir gönderiye gelen yorumlar o gönderinin beğenildiğini ve etkili olduğunu göstermektedir. Bu nedenle kullanıcılardan gelecek olan organik yorumları dikkate almalı ve onlara yanıtlar vermelisiniz.

Algoritmayı kandırmaya yönelik yorumlar her zaman doğru sonuçlar vermez. Keşfete düşmek için yorum grupları bulunmaktadır.

Yorum grupları üzerinde fotoğrafınıza gelen “çok güzel”, “harika fotoğraflar”, “çok beğendim ellerinize sağlık” gibi yorumlar çok da faydalı değildir. 4 kelimelik keşfet yorumları gibi durum ise yarardan çok zarar verebilir.

Yorumlarda sayfanıza fayda sağlayacak en iyi şey kullanıcı tarafından gelen organik yorumlardır.

Gruplar

Yorum ve beğeni için birçok Instagram grupları bulunmaktadır. Genel olarak kısa yorumlar yapılıyorsa grupları kesinlikle tercih etmeyin.

Amacınız ilk olarak organik yorumlar almak olsun.

Paylaşım zamanları

Gönderilerinizin keşfete düşebilmesi için paylaşım zamanını çok iyi ayarlamanız gerekmektedir. Kullanıcılarınızın aktif olmadığı zaman diliminde paylaşım yaparsanız gönderiniz aralarda kaybolacaktır.

Instagram'da kullanıcıların aktif olduğu saatler
Instagram'da kullanıcıların aktif olduğu saatler

Yapılan araştırmalara göre kullanıcılar akşam saat 21.00 sularında daha aktif olmaktadır. Sizler de Instagram üzerinde bilgilerinize bakarak kullanıcılarınızın en aktif olduğu saatlerde paylaşım yapabilirsiniz.

Erişim ve kaydetler

Kısa zamanda ne kadar çok kişiye erişir ve gönderiniz faydalı bulunup kaydetme alınırsa keşfete düşme olasılığınız artar. Bu nedenle bilgilendirici, faydalı ve işe yarar gönderiler paylaşabilirsiniz.

Seyahat sayfası iseniz gezilecek yer önerileri, yemek sayfası iseniz yemek yerleri önerileri, iç mimar sayfası iseniz tasarımsal gönderiler paylaşabilirsiniz.

Reelsler

Reels son zamanların en çok etkileşim alan türlerden bir tanesi. Hesaplarınızda kesinlikle ilgili Reels'ler paylaşmanız gerekmektedir.

Keşfet sayfasında açılan Reels sekmesi ile birlikte gönderileriniz daha fazla izlenecektir.

Keşfete düştüğünüzü nasıl anlarsınız?

Keşfete düştüğünüzü anlamanın en iyi yolu istatistikleri incelemektir. Gönderinize beğeni geliyor ve ilgi görüyorsa keşfetten gelenlerin sayısı artacaktır.

Instagram'da keşfete düşen bir gönderinin istatistikleri.
Instagram'da keşfete düşen bir gönderinin istatistikleri.

Örneğin, @simdiburadaolsak hesabının son zamanlarda paylaştığı bir fotoğrafın keşfetten gelenlerin sayısı 70 bin civarında. Fotoğraf hala etkileşim almakta ve keşfet sayısı her geçen gün artmakta.

Sizler de bu yöntemleri kullanarak gönderilerinizi keşfet sekmesine çıkartabilirsiniz. Keşfet hilesi gibi yöntemlere başvurmak yerine organik bir şekilde hesaplarınızla ilgilenerek onları keşfete düşürebilirsiniz.

Eğer keşfet sayfanızdan memnun değilseniz de Instagram keşfet sıfırlama adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Siz bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Bize lütfen yorumlarda iletin.