28 Temmuz 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

28 Temmuz 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 28 Temmuz 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

11 üniversiteye rektör atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 üniversiteye rektör atarken İstanbul Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak oldu.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen protestolarda yüzlerce gösterici gözaltına alındı

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen polisin müdahale ettiği protestolarda yüzlerce kişinin gözaltına alındı. Rusya'daki yerel seçimlerde aday olabilmek için en az 5 bin imza toplanmasının istenmesi, adaylıkların engellenmeye çalışıldığı düşüncesi ile ülkede muhalif kesim üzerinden tepki oluşturdu.

Dünya Tütün Raporu'na göre Türkiye tütünle mücadelede dünya birincisi oldu

Dünya Tütün Raporu'na göre Türkiye tütün tüketiminin azaltılması için Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiyelerini tam olarak hayata geçiren birinci ülke.

Google'ın 'Sokak Görünümü' ismini verdiği servisi çevresindeki Wi-Fi şifrelerini kaydediyor

Google'ın 'Sokak Görünümü' ismini verdiği servisi birçok kullanıcı için 'kullanışlı' olarak yorumlansa da Google, bu servisle alakalı ciddi bir sorunla karşı karşıya. Dünya devi şirketin Sokak Görünümü servisi içerisinde kullanılan görüntüleri toplarken çevredeki tüm Wi-Fi şifrelerini izinsiz biçimde kaydettiği ortaya çıktı.

Apple çalışanları Siri üzerinden 'kaydedilen seslere' kulak misafiri oluyor

Siri, Bixby, Google Asistan ya da Amazon Echo gibi kişisel asistanlar kullanıcılardan elde ettiği veriler sayesinde yapay zekâyı bir adım öteye taşıyor. Ama aslında bu ürünler sürekli dinlemenin yanı sıra çeşitli kayıtlar da alıyor. Son raporlar, bu kayıtlarda çok farklı konularda konuşmalar geçtiğini gösteriyor. Apple ise bu dinleme ve kayıtların hizmet kalitesini artırmak için yalnızca birkaç saniye için yapıldığını ifade ediyor.

Netflix'in Ağustos ayı takvimi belli oldu

Bu ay Netflix'te neler var' artık bir Netflix rutini haline geldi. Netflix bu formatıyla her ay yeni çıkacak yapımlarını önceden seyircilerine duyuruyor. Son olarak Ağustos ayı tüm içerik listesini açıklayan Netflix, bu ay içerisinde Mindhunter 2. sezon, Glow 3. sezon ve Çelik Adam gibi yapımları Netflix içerik havuzuna ekliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >