31 ilde ormanlık alanlara giriş çıkış yasaklandı

Manavgat’ta orman yangını devam ediyor, metrelerce yükselen alevler böyle görüntülendi
Manavgat’ta orman yangını devam ediyor, metrelerce yükselen alevler böyle görüntülendi

Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine yükselmesi ve yangın riski nedeniyle ormanlık alanlara giriş çıkış yasağı 31 ilde geçerli hale geldi.

İÇİNDEKİLER

Peş peşe gerçekleşen orman yangınları sonrası İstanbul dahil 31 ilde yangınların artabileceği değerlendirilerek, tedbir amacıyla ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

İşte ormanlık alanlara girişlerin yasak olduğu iller;

İzmir, Aydın, Kocaeli, Balıkesir, Denizli, Çanakkale, Gaziantep, Hatay, Niğde, Yalova, Bursa, İstanbul, Çankırı, Kastamonu, Kırklareli, Gümüşhane, Antalya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Batman, Mersin, Samsun, Karabük, Karaman, Kayseri, Edirne, Kırıkkale, Yozgat, Ordu, Kilis, Mardin

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporlarıyla bölgede mevsimsel sıcaklık değerlerinin artacağı, buna dayalı olarak önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle, İstanbul'da orman yangınlarının artabileceği değerlendirilerek, milli servetimiz olan ormanlarımızı yangına karşı korunmak amacıyla aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Kuşadası'nda milli parka yasak

Aydın Valiliği önemli bir karar aldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapılan istişarelerin ardından olası bir yangının önüne geçebilmek adına Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı, yeni bir karar alınıncaya kadar giriş çıkışlara kapatıldı. Olumsuz hava koşullarından dolayı böyle bir karar alındığını ifade eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy; "Artan hava sıcaklıkları nedeniyle Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapılan istişare sonucu Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı yeni bir karar alınıncaya kadar giriş ve çıkışa kapatılmıştır" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >