5. Etnospor Kültür Festivali başladı

Etnospor Festivali'nden bir görüntü
Etnospor Festivali'nden bir görüntü

Dünyanın en büyük geleneksel spor festivali Etnospor Kültür Festivali bugün kapılarını açıyor. 5'incisi düzenlenen festival Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştiriliyor. Bu yıl festivalde dijital bir sergi de yer alacak.

5. Etnospor Kültür Festivali, Atatürk Havalimanı'nda bugün, tüm katılımcılara ücretsiz olarak kapılarını açtı. 12 Haziran Pazar günü sona erecek etkinlikler, hafta içi saat 10.00 ile 20.00, hafta sonu da saat 11.00 ile 20.00 arasında gerçekleşecek.

Dünya Etnospor Konfederasyonunun düzenlediği festivalin açılış programı, bugün saat 11.00'de Atlı Sporlar Sahası'nda başlayacak.

Katılımcıları birçok etkinlik bekliyor

Festivalde katılımcılar, atlı spor ve güreş gösterilerini izleyebilecek. Okçuluk ve binicilik aktivitelerinin yer alacağı festivalde, kültürel çadır alanlarında bölgesel tanıtımlar yapılacak, evrensel lezzetler katılımcılara sunulacak.

Uygulama atölyeleri, geleneksel el sanatları, çocuk oyunları ve sergi alanları ile toyların yer alacağı festivalde, sahne etkinlikleri ve konserler de düzenlenecek.

"Ülkemizin tanıtılması için çok önemli"

Pandemi nedeniyle iki yıl ara verilen festivalin bu yıl büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirileceğini söyleyen Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, festivalin sağlayacağı katkılara da değinerek, "Türkiye böylelikle geleneksel sporların dünyadaki merkezi haline geliyor. Türkiye’nin cazibesine de değer katıyor. Farklı kitleleri Türkiye’ye çekmek için hem Etnospor Kültür Festivali’nin hem geleneksel sporların aslında çok önemli tanıtım unsuları olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizin tanıtımı açısından da hem kendi geleneksel sporlarımızın hem de Etnospor Kültür Festivali gibi çok renkli bir şölenin İstanbul’un cazibesine de değer kattığını düşünüyoruz. İstanbul gerçekten dünyanın gözbebeği, bendenizin de bu kadar gördüğü şehirler arasında İstanbul’un yeri gerçekten bambaşka. İstanbul için çok rahatlıkla dünyanın en güzel şehri diyebiliyoruz. Dolayısıyla hem İstanbul hem Dünya Göçebe Oyunları Festivali'nin yapılacağı İznik, İznik’in de ne kadar mutena, özel bir şehrimiz olduğunu Dünya Göçebe Oyunları vesilesiyle belki hem yerli hem uluslararası kamuoyu görmüş olacak. Festivalimizi perşembe, cuma günleri arasında Atatürk Havalimanı'nda, Yeşilköy’de yapacağız. İnşallah Millet Bahçesi olduğu zaman da Emlak Konut ile aramızda oradaki projenin içinde de geleneksel sporların, ileride festivallerin yapılacağı alanların yer almasından keyif duyacağız. Bu festivalleri çok daha güzel alanlarda gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >