5 Mayıs 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

'5 Mayıs 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 5 Mayıs 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Ronaldo'yu süper kahraman olarak izleyeceğimiz 'Striker Force 7'nin ilk fragmanı yayınlandı

Cristiano Ronaldo'yu süper kahraman olarak izleyeceğimiz 'Striker Force 7' isimli çizgi romanın ilk animasyon fragmanı yayınlandı. Ön sipariş ve satışı başlayan serinin okuyucuyla buluşması 30 Mayıs 2019 tarihinden itibaren gerçekleşecek.

Ford, otomatik fren teknolojisini market arabalarına taşıdı

Ford, ürettiği otomobillere kazaları önlemek ya da etkisini azaltmak için eklediği otomatik frenleme teknolojisini market arabalarına uyguladı. Çarpışma öncesi destek adı verilen sistem, market arabasının önüne yerleştirilen kamera ve radarlarla aracın önündeki yolu tarayarak çalışıyor.

Afgan gence evde işkence uygulayan 3 kişinin 2'si tutuklandı

Afgan mülteciye 3 kişinin kemerle işkence ederek zorla "Atatürk, CHP, altı ok, Kılıçdaroğlu" gibi sözler söyletip küfür ettiği görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından emniyet ekipleri harekete geçti. Afyonkarahisar'da Afganistan uyruklu kişiyi kemerle darbettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Endgame'in gişe hasılatı rekor seviyede ilerliyor

Marvel sinematik evreninin tüm güçlü karakterlerinin yer aldığı epik filmAvengers Endgame, rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Açılış haftasında tüm zamanların en iyi açılışını yapan film, bu kez de 1 haftalık sürede 1 milyar 914 milyon toplam gişe hasılatı ile en fazla hasılat toplayanlar listesinde 5. sıraya yerleşti.

İsrail Anadolu Ajansı'nın ofisini bombaladı

İsrail ordusunun hukuk tanımaz saldırılarından biri de Gazze'deki Anadolu Ajansı (AA) ofisine düzenlendi.

Bayern'de bir devrin sonu: Ribery veda ediyor

Alman devi Bayern Münih, Fransız yıldızı Franck Ribery'nin sezon sonunda takımdan ayrılacağını resmen açıkladı. Tecrübeli futbolcu, geçirdiği 12 sezonun ardından sayısız başarılar elde ettiği Bavyera ekibine veda ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >