ABD'lilerin yüzde 48'i kendini 'işkolik' olarak tanımlıyor

Arşiv fotoğrafı
Arşiv fotoğrafı

ABD'de yapılan bir araştırmaya katılan 2 bin çalışandan yüzde 48'i kendisini "modern zamanlar işkoliği" olarak tanımladı. Araştırmaya göre, bir katılımcı gününün 7,5 saatini bilgisayar, telefon ya da diğer dijital cihazların ekranına bakarak geçiriyor.

ABD'de yapılan bir araştırma, ülkedeki çalışanların yarıya yakınının kendilerini "modern zamanlar işkoliği" olarak nitelendirdiğini ortaya koydu.

2 bin kişinin yüzde 48'i

"The Vision Council" adlı kuruluşun ABD'de 2 bin çalışan üzerinde yaptığı araştırmada, katılımcıların yüzde 48'i kendilerini "modern zaman işkoliği" olarak niteledi. Söz konusu "modern zamanlar işkolikleri" seyahate çıkmak için kendilerini çok dolu hissettiklerini, sabah kalkar kalkmaz maillerini kontrol ettiklerini ve tatil günlerinde bile işleri hakkında endişe duyduklarını kaydetti.

Katılımcıların yüzde 35'i günde 9 saatten fazla bir zamanı ekran karşısında geçirdiğini söyledi.
Katılımcıların yüzde 35'i günde 9 saatten fazla bir zamanı ekran karşısında geçirdiğini söyledi.

Ortalama 7 buçuk saat 'ekrana' bakıyorlar

Araştırmaya göre, bir katılımcı gününün ortalama 7,5 saatini bilgisayar, telefon ya da diğer dijital cihazların ekranına bakarak geçiriyor.

Çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor

Katılımcıların yüzde 35'i ise günde 9 saatten fazlasını ekran karşısında geçiriyor. Katılımcılar, ekran başında geçirdikleri zamanda göz kuruluğu, baş ağrısı, bulanık görme, boyun ya da omuz ağrısı çekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >