ABD'nin yeni başkanı Trump oldu

ABD, 45. başkanını seçti. Donald Trump favori Demokrat Parti adayı Hillary Clinton karşısında seçimi önde bitirdi. 274 delegeye ulaşan Donald Trump ABD'nin yeni başkanı oldu.

ABD, 45. başkanını seçmek için sandık başına gitti. 2016 Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi aday Donald Trump, favori Demokrat Parti adayı Hillary Clinton karşısında seçimi önde bitirdi. Pensilvanya eyaletindeki 20 delegeyi de kazanan Trump 274 delegeye ulaşarak ABD Başkanı oldu.

ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump, sosyal medyada gönüllerin de başkanı seçildi

Trump'ın dünya ile ilgili planları

Trump'ın başkan olmasının ardından algı operasyonlarının 'halkın iradesini' etkilemediğini gösteren 7 madde

ABD'nin yeni başkanı Trump'ın 15 Temmuz darbe girişimine dair açıklamaları

Trump Amerika'nın bozkırından, Clinton ise sahillerden oy aldı.

                                    
                                    
                                    
                                    Kırmızı: Trump - Mavi: Clinton - Yeşil: Clinton ve Trump'ın başa baş gittiği eyaletler
Trump Amerika'nın bozkırından, Clinton ise sahillerden oy aldı. Kırmızı: Trump - Mavi: Clinton - Yeşil: Clinton ve Trump'ın başa baş gittiği eyaletler
"Erdoğan Trump ile görüşecek"

                                    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın bugün telefon görüşmesi gerçekleştireceğini açıkladı.
"Erdoğan Trump ile görüşecek" Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın bugün telefon görüşmesi gerçekleştireceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tercih ile Amerika'da yeni bir dönem başlıyor." dedi.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Daha önce Trump Türkiye'deki darbe girişimiyle alakalı ABD'yi başka ülkelerin iç işlerine karıştığı için eleştirmişti ve ''Erdoğan'a güveniyorum'' demişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tercih ile Amerika'da yeni bir dönem başlıyor." dedi. Daha önce Trump Türkiye'deki darbe girişimiyle alakalı ABD'yi başka ülkelerin iç işlerine karıştığı için eleştirmişti ve ''Erdoğan'a güveniyorum'' demişti.
Başbakan Yıldırım, "Türkiye-ABD ilişkilerinin yeni bir döneme girmesi için FETÖ'nün elebaşı Gülen'in derhal bize iadesi edilmesi gerekir." dedi.

                                    
                                    
                                    Başbakan Binali Yıldırım, "ABD seçimleri gerçekleşti. Trump 45. başkan olarak seçildi. Trump'ı tebrik ediyor başarılar diliyoruz. Uzun bir geçmişe dayanan ABD ve Türkiye stratejik ortaklığı Türkiye'nin hassasiyetini bilerek hareket eder. Bu da yeni başkana yeni bir yol çizer. FETÖ'nün elebaşının derhal bize iadesi edilmesi gerekir." dedi.
Başbakan Yıldırım, "Türkiye-ABD ilişkilerinin yeni bir döneme girmesi için FETÖ'nün elebaşı Gülen'in derhal bize iadesi edilmesi gerekir." dedi. Başbakan Binali Yıldırım, "ABD seçimleri gerçekleşti. Trump 45. başkan olarak seçildi. Trump'ı tebrik ediyor başarılar diliyoruz. Uzun bir geçmişe dayanan ABD ve Türkiye stratejik ortaklığı Türkiye'nin hassasiyetini bilerek hareket eder. Bu da yeni başkana yeni bir yol çizer. FETÖ'nün elebaşının derhal bize iadesi edilmesi gerekir." dedi.
Putin, Donald Trump'ı tebrik etti

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Trump daha önce, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le iyi ilişkiler kuracağım. Bir insan beni seviyorsa ben de onu severim. Putin'i bile severim. Putin'i tanırsınız. Putin 'Trump bir dahi, yeni lider o olacak' dedi" ifadelerini kullanmıştı.
Putin, Donald Trump'ı tebrik etti Trump daha önce, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le iyi ilişkiler kuracağım. Bir insan beni seviyorsa ben de onu severim. Putin'i bile severim. Putin'i tanırsınız. Putin 'Trump bir dahi, yeni lider o olacak' dedi" ifadelerini kullanmıştı.
ABD'de oy kullanan seçmenlerden biri Recep Tayyip Erdoğan'a sembolik olarak oy attı. Erdoğan'ın ismi, Clinton ve Trump'la birlikte toplam 4 adayın yer aldığı oy pusulasına böyle eklendi.
ABD'de oy kullanan seçmenlerden biri Recep Tayyip Erdoğan'a sembolik olarak oy attı. Erdoğan'ın ismi, Clinton ve Trump'la birlikte toplam 4 adayın yer aldığı oy pusulasına böyle eklendi.
Türklerin yüzde 65'i Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ı, yüzde 35'i de Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'ı destekledi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    * ORC Araştırma Şirketi'nin tarafından gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre oranlar verilmiştir.
Türklerin yüzde 65'i Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ı, yüzde 35'i de Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'ı destekledi * ORC Araştırma Şirketi'nin tarafından gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre oranlar verilmiştir.
Trump'ın seçim ofisi olarak kullandığı 5. Cadde üzerindeki Trump Tower'in önünde, kum yüklü kamyonlarla güvenlik önlemleri alındı.
Trump'ın seçim ofisi olarak kullandığı 5. Cadde üzerindeki Trump Tower'in önünde, kum yüklü kamyonlarla güvenlik önlemleri alındı.
ABD'deki başkanlık seçimlerinde 18 bin Yağlıdereli Türk oy kullandı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yağlıderelilerin yüzde 80'i Clinton'ı, yüzde 20'si de Trump'ı destekliyor.
ABD'deki başkanlık seçimlerinde 18 bin Yağlıdereli Türk oy kullandı Yağlıderelilerin yüzde 80'i Clinton'ı, yüzde 20'si de Trump'ı destekliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >