Bahar Kalkanı Harekatı ne demek? (Bahar Kalkanı Harekatı nedir, ne zaman başladı?)

İdlib'deki harekatın adı Bahar Kalkanı
İdlib'deki harekatın adı Bahar Kalkanı

Milli Savunma Bakanı Akar, 34 Türk askerinin şehit olmasının ardından İdlib'de başlatılan harekatın adının Bahar Kalkanı Harekatı olduğunu duyurdu. Bu duyurunun ardından harekatın adı büyük bir merak konusu oldu. 'Bahar Kalkanı Harekatı ne demek?' 'Bahar Kalkanı Harekatı nedir?' gibi sorular aratılmaya başladı. Harekatın adının belli olmasının ardından bir diğer aratılan konu başlığı ise 'Bahar Kalkanı Harekatı ne zaman başladı?' oldu.

İdlib'de başlatılan harekatın adı Bahar Kalkanı olarak duyuruldu. Harekatı adının belli olması ile birlikte Bahar Kalkanı Harekatı ne demek? araştırılmaya başlandı. Bahar Kalkanı Harekatı'nın amacı ne?'Bahar Kalkanı Harekatı ne zaman başladı?' diğer merak edilen iki konu oldu. Sizler için kısaca bu konu başlıklarını derledik.

Bahar Kalkanı Harekatı Nedir?

İdlib'de 34 askerin şehit olmasının ardından başlatılan operasyonun adı Bahar Kalkanı Harekatı'dır.

Harekatın adı: Bahar Kalkanı

Bahar Kalkanı Harekatı ne demek?

Harekatın adının 'Bahar Kalkanı' olmasının sebebi 'baharın gelişi' olarak yorumlanıyor. Bir diğer sebebi ise önümüzdeki ayların Bahar dönemine denk gelmesidir. 'Bahar Kalkanı Harekatı'ndaki 'kalkan' ifadesi daha önce 24 Ağustos 2016'da sınır ötesine yapılan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda da kullanılmıştı.

Harekatın adının neden Bahar Kalkanı olduğuna ilişkin henüz bilgi paylaşılmazken Twitter'da Bakan Akar'ın açıklamasının ardından TT oldu. Çok sayıda kişi tarafından '#BaharKalkanı' hashtagi ile binlerce tweet atıldı.

Bahar Kalkanı Harekatı ne zaman başladı?

27 Şubat'ta Esed rejiminin hain saldırısı sonucu 34 askerimiz şehit olmasının ardından İdlib'de operasyon başlatılmıştı. Çok sayıda rejim askeri ve rejim unsuru bombardıman altına alınmıştı. Milli Savunma Bakanı Akar bugün harekatın adını Bahar Kalkanı olarak duyurdu.

Bahar Kalkanı Harekatı'nın amacı ne?

Milli Savunma Bakanı Akar, "İdlib'de meşru müdafaa kapsamında hedefimiz sadece birliklerimize saldıran rejim askerleri ve unsurları olacaktır. İdlib'de meşru müdafaa kapsamında hedefimiz sadece birliklerimize saldıran Rejim askerleri ve unsurları olacaktır." dedi.

#BaharKalkanı hashtagi ile atılan tweetlerden bazıları;

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >