BMW de katı hâl batarya çalışmalarına katılıyor

BMW
BMW

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasında büyük rol oynaması beklenen katı hâl batarya teknolojisi, bir dünya devini daha tarafına çekti. Toyota, Hyundai ve Bosch'tan sonra BMW de katı hâl batarya geliştireceğini açıkladı.

Katı hâl batarya teknolojileri üzerine çalışan Colorado merkezli Solid Power, Alman otomotiv devi BMW ile işbirliği anlaşması imzaladığını açıkladı. Son bir yılda önemli şirketlerin desteğini kazanan katı hâl bataryalar, elektrikli otomobil piyasasının etkin isimlendirnden BMW'yi tarafına çekerek büyük bir kazanım elde etti.

Colorado Boulder Üniversitesi'nden ayrılarak 2012'de kurulan batarya girişimi Solid Power, BMW ile elektrikli otomobiller için katı hâl batarya tasarlayacak ve güvenlik testlerini gerçekleştirecek. Bu alandaki en iyi şirketlerden biriyle ortaklık kuran BMW, 2026'ya kadar katı hâl bataryalı otomobillerin üretimine başlamayı planlıyor.

Katı hâl batarya için dünya devleri sıraya girdi

Lityum bataryalara kıyasla enerji yoğunluğunu 2-3 katına çıkaracak, şarj süresini düşürecek ve elektrikli otomobilleri daha güvenli vasıtalar haline getirecek olan katı hâl bataryalar, şimdiye kadar Toyota, Hyundai, Bosch, Fisker, Dyson ve Continental gibi sektörün ileri gelenlerinden destek bulmayı başardı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >