Bugün ne pişirsem?

Kolay yemek tarifleri.

Birbirinden pratik ve lezzetli 10 tarif

Çalışan ev hanımlarının koca gün akıllarından çıkmayan sorulardan biri “Akşam ne yemek yapacağım?" ''Bugün ne pişirsem?'' oluyor. Yorucu bir günün ardından hem lezzetli hem de pratik bir şeyler yapmak isteyen hanımlara işte 10 kolay yemek tarifleri,

Fırında soslu simit

                                    3 adet simit

 3 adet domates

 3 adet sivri biber

 Yarım demet maydanoz

 150 gr beyaz peynir

 150 gr dil peyniri

 4 adet yumurta

 150 ml süt

 100 ml krema



Simitler önce dörde ardından da her biri ikiye bölünür. Domatesler ince ince dilimlenir. Biberler ise ikiye bölünür. Tepsiye önce simit, üzerine domates, dil peyniri, biber ve beyaz peynir dizilir. Dizme işlemi aynı sırayla malzemeler bitene kadar devam eder. Yumurta, süt, krema, tuz ve karabiber ayrı bir kapta çırpılır. Ardından tepsiye dizilen malzemelerin üzerine dökülür. Simitler 170 derecede yaklaşık yarım saat pişirilir.
Fırında soslu simit 3 adet simit 3 adet domates 3 adet sivri biber Yarım demet maydanoz 150 gr beyaz peynir 150 gr dil peyniri 4 adet yumurta 150 ml süt 100 ml krema Simitler önce dörde ardından da her biri ikiye bölünür. Domatesler ince ince dilimlenir. Biberler ise ikiye bölünür. Tepsiye önce simit, üzerine domates, dil peyniri, biber ve beyaz peynir dizilir. Dizme işlemi aynı sırayla malzemeler bitene kadar devam eder. Yumurta, süt, krema, tuz ve karabiber ayrı bir kapta çırpılır. Ardından tepsiye dizilen malzemelerin üzerine dökülür. Simitler 170 derecede yaklaşık yarım saat pişirilir.
Tarhana çorbası

                                    3 yemek kaşığı tarhana

 2 yemek kaşığı sıvı yağ

 1 yemek kaşığı salça

 Pulbiber, karabiber, nane, tuz



 Bir su bardağı suda 3 yemek kaşığı tarhanayı biraz bekletin. Salçayı yağda kavurun ardından tencereye bir litre su ekleyin. Su kaynayınca tarhanayı tencereye ilave edin. Çorba koyulaşana kadar, kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Tarhana çorbası 3 yemek kaşığı tarhana 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça Pulbiber, karabiber, nane, tuz Bir su bardağı suda 3 yemek kaşığı tarhanayı biraz bekletin. Salçayı yağda kavurun ardından tencereye bir litre su ekleyin. Su kaynayınca tarhanayı tencereye ilave edin. Çorba koyulaşana kadar, kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Nohutlu salata

                                    1 su bardağı haşlanmış nohut

 4-5 adet taze soğan

 Nane, dereotu, maydanoz

 Yarım su bardağı haşlanmış mısır

 Kırmızı biber

 Zeytinyağı, nar ekşisi, tuz



Çalışan kadınların buzdolaplarında daha önceden haşlanan nohut, fasulye, mısır vb. ürünleri bulmak çok doğaldır. Sabah evden çıkmadan derin dondurucudan çıkartılıp, buzdolabı rafına bırakılan nohut ve mısır akşam güzel bir yemek hazırlamak için sizi bekleyebilir. Nohut, mısır, taze soğan, nane, maydanoz, dereotu, biber, tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi iyice harmanlandıktan sonra besleyici salatamız hazır hale gelir.
Nohutlu salata 1 su bardağı haşlanmış nohut 4-5 adet taze soğan Nane, dereotu, maydanoz Yarım su bardağı haşlanmış mısır Kırmızı biber Zeytinyağı, nar ekşisi, tuz Çalışan kadınların buzdolaplarında daha önceden haşlanan nohut, fasulye, mısır vb. ürünleri bulmak çok doğaldır. Sabah evden çıkmadan derin dondurucudan çıkartılıp, buzdolabı rafına bırakılan nohut ve mısır akşam güzel bir yemek hazırlamak için sizi bekleyebilir. Nohut, mısır, taze soğan, nane, maydanoz, dereotu, biber, tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi iyice harmanlandıktan sonra besleyici salatamız hazır hale gelir.
Kıymalı yumurta

                                    300 gr kıyma

 4 adet yumurta

 1 adet soğan

 2 adet domates

 2 adet yeşilbiber

 Maydanoz

 1 yemek kaşığı biber salçası

 Karabiber, pulbiber



Türk mutfağının klasikleşen yemeklerinin başında kıymalı yumurta gelir. Yağda öncelikle soğan kavrulur, ardından tavaya kıyma eklenir. Kavrulan kıymaya, biber, domates ve salça eklendikten sonra kıyma pişmeye bırakılır. Pişen kıymaya yumurtalar, baharat ve maydanoz ilave edilir.
Kıymalı yumurta 300 gr kıyma 4 adet yumurta 1 adet soğan 2 adet domates 2 adet yeşilbiber Maydanoz 1 yemek kaşığı biber salçası Karabiber, pulbiber Türk mutfağının klasikleşen yemeklerinin başında kıymalı yumurta gelir. Yağda öncelikle soğan kavrulur, ardından tavaya kıyma eklenir. Kavrulan kıymaya, biber, domates ve salça eklendikten sonra kıyma pişmeye bırakılır. Pişen kıymaya yumurtalar, baharat ve maydanoz ilave edilir.
Menemen

                                    2 yemek kaşığı sıvı yağ

 3 adet yeşilbiber

 3 adet domates

 Tuz

 3 adet yumurta

 İsteğe bağlı soğan ve kaşar peyniri



 Kahvaltılarda tercih edildiği gibi günün her saatinde yenebilecek geleneksel bir lezzettir menemen. Menemen içinse en büyük tartışma kuşkusuz “Soğanlı mı, soğansız mı olur?” polemiğidir. İster soğanlı isterse soğansız olsun, bu lezzeti sofralardan uzak tutmak çok üzücü olur… Yeşilbiberler yağda iyice sotelendikten sonra, kabukları soyulmuş küp küp domatesler tencereye ilave edilir. Domatesler iyice piştikten sonra yumurtalar ister tek tek, isterse bir kapta çırpılmış olarak tencereye ilave edilir. Yumurtaların ardından menemen istenilen baharatla süslenir. Arzu edenler son aşamada tencereye rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilir.
Menemen 2 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet yeşilbiber 3 adet domates Tuz 3 adet yumurta İsteğe bağlı soğan ve kaşar peyniri Kahvaltılarda tercih edildiği gibi günün her saatinde yenebilecek geleneksel bir lezzettir menemen. Menemen içinse en büyük tartışma kuşkusuz “Soğanlı mı, soğansız mı olur?” polemiğidir. İster soğanlı isterse soğansız olsun, bu lezzeti sofralardan uzak tutmak çok üzücü olur… Yeşilbiberler yağda iyice sotelendikten sonra, kabukları soyulmuş küp küp domatesler tencereye ilave edilir. Domatesler iyice piştikten sonra yumurtalar ister tek tek, isterse bir kapta çırpılmış olarak tencereye ilave edilir. Yumurtaların ardından menemen istenilen baharatla süslenir. Arzu edenler son aşamada tencereye rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilir.
Fırında balık

                                    2 adet levrek ya da çinekop

 2 adet patates

 1 adet havuç

 2 adet sivri biber

 1 adet domates

 2 diş sarımsak

 Zeytinyağı

 Tuz



 Sağlık açısından, soframızdan eksik etmememiz gereken lezzetlerden biri de balıktır. Balığın her çeşidi, kış aylarında en az haftada bir kez tüketilmelidir. Çabuk pişen balık, akşam yemeklerinde de sıklıkla tercih edilebilir. Temizlenmiş balıklarınızı bir tepsiye dizin üzerine patates, domates, havuç ve biberleri yerleştirin. Son olarak tuz, karabiber, zeytinyağı ve bir miktar su eklediğiniz balıkları fırına verebilirsiniz. Dilerseniz su yerine portakal suyu da kullanıp, balıklarına farklı bir aroma katabilirsiniz.
Fırında balık 2 adet levrek ya da çinekop 2 adet patates 1 adet havuç 2 adet sivri biber 1 adet domates 2 diş sarımsak Zeytinyağı Tuz Sağlık açısından, soframızdan eksik etmememiz gereken lezzetlerden biri de balıktır. Balığın her çeşidi, kış aylarında en az haftada bir kez tüketilmelidir. Çabuk pişen balık, akşam yemeklerinde de sıklıkla tercih edilebilir. Temizlenmiş balıklarınızı bir tepsiye dizin üzerine patates, domates, havuç ve biberleri yerleştirin. Son olarak tuz, karabiber, zeytinyağı ve bir miktar su eklediğiniz balıkları fırına verebilirsiniz. Dilerseniz su yerine portakal suyu da kullanıp, balıklarına farklı bir aroma katabilirsiniz.
Bademli bulgur pilavı

                                    2 su bardağı bulgur

 2,5 su bardağı su ya da tavuk suyu

 2 yemek kaşığı tereyağı

 1 çay bardağı kuru üzüm

 Yarım su bardağı badem 

 Taze nane, tuz, karabiber



Bulgurun faydaları saymakla bitmez. Akşam yemeklerinizde de tercih edebileceğiniz bulgurla yapılan bademli pilav ise ailenizin yüzünde kocaman bir gülümsemeye neden olacak… Öncelikle su kaynatılır. Ayrı bir kapta üzümler suda bekletilir. Bademler ise robotta inceltilir. İlk olarak bademler tereyağında 1-2 dakika güzelce kavrulur ardından bulgur, suyu süzülen üzüm, tuz ve karabiber eklenir. Son olarak kaynamış su tencereye dökülür. Pilav kısık ateşte suyunu çektikten sonra, ocak kapatılır ve tencereye taze nane yaprakları eklenir. Ardından pilav demlenmeye bırakılır. Pilavınızı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Bademli bulgur pilavı 2 su bardağı bulgur 2,5 su bardağı su ya da tavuk suyu 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı kuru üzüm Yarım su bardağı badem Taze nane, tuz, karabiber Bulgurun faydaları saymakla bitmez. Akşam yemeklerinizde de tercih edebileceğiniz bulgurla yapılan bademli pilav ise ailenizin yüzünde kocaman bir gülümsemeye neden olacak… Öncelikle su kaynatılır. Ayrı bir kapta üzümler suda bekletilir. Bademler ise robotta inceltilir. İlk olarak bademler tereyağında 1-2 dakika güzelce kavrulur ardından bulgur, suyu süzülen üzüm, tuz ve karabiber eklenir. Son olarak kaynamış su tencereye dökülür. Pilav kısık ateşte suyunu çektikten sonra, ocak kapatılır ve tencereye taze nane yaprakları eklenir. Ardından pilav demlenmeye bırakılır. Pilavınızı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Elmalı milföy kurabiye
3 adet milföy hamuru

 2 adet elma

 3 yemek kaşığı şeker

 1 çay kaşığı tarçın

 Ceviz

 Yumurta sarısı



 Akşam yemeği hazırlarken, yemek sonrası çayın yanında yiyebileceğiniz basit bir atıştırmalık tarife ne dersiniz? İki elmayı rendeleyin ve şekerle kavurun. Pişen elmalara tarçın ve cevizi ekleyin. Elmaları eşit şekilde hamurlara bölüştürün. Milföyleri rulo haline getirin, üzerlerine çatalla delikler açın ve yumurta sarısını sürün. 200 derecelik fırında pişen kurabiyeleri dilerseniz pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.
Elmalı milföy kurabiye 3 adet milföy hamuru 2 adet elma 3 yemek kaşığı şeker 1 çay kaşığı tarçın Ceviz Yumurta sarısı Akşam yemeği hazırlarken, yemek sonrası çayın yanında yiyebileceğiniz basit bir atıştırmalık tarife ne dersiniz? İki elmayı rendeleyin ve şekerle kavurun. Pişen elmalara tarçın ve cevizi ekleyin. Elmaları eşit şekilde hamurlara bölüştürün. Milföyleri rulo haline getirin, üzerlerine çatalla delikler açın ve yumurta sarısını sürün. 200 derecelik fırında pişen kurabiyeleri dilerseniz pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.
Bulgurlu soğuk çorba

                                    1 çay bardağı haşlanmış bulgur

 2 su bardağı yoğurt

 Aldığı kadar su

 Taze nane, tuz



 Belki de en pratik çorbalardan biridir, soğuk bulgur çorbası… Haşlanan bulgurla yoğurt iyice karıştırılır. Karışıma soğuk su eklenmeye başlanır. Çorba kıvamı alana kadar su eklenmeye devam edilir. Servis öncesinde ise çorba taze nane yaprakları ile süslenir.
Bulgurlu soğuk çorba 1 çay bardağı haşlanmış bulgur 2 su bardağı yoğurt Aldığı kadar su Taze nane, tuz Belki de en pratik çorbalardan biridir, soğuk bulgur çorbası… Haşlanan bulgurla yoğurt iyice karıştırılır. Karışıma soğuk su eklenmeye başlanır. Çorba kıvamı alana kadar su eklenmeye devam edilir. Servis öncesinde ise çorba taze nane yaprakları ile süslenir.
Panzanella

                                    
	200 gr bayat ekmek
	
	1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
	
	4 yemek kaşığı zeytinyağı
	
	1 tatlı kaşığı limon suyu
	
	1 soğan
	
	1 salatalık
	
	2 domates
	
	Siyah ve yeşil zeytin
	
	Fesleğen
	
	Tuz, karabiber
	
	
	
	
	İtalyan usulü köy salatası Panzanella, akşam yemekleri için iyi bir alternatif. Su dolu bir kaba, 1 tatlı kaşığı sirke ekleyip bayat ekmekleri içine atın. Ekmekler yumuşayana kadar suda bekletin. Diğer malzemeleri ise küp küp doğrayın. Yumuşayan ekmeklerle, doğranan malzemeler karıştırılıp, üzerine yağ, limon ve sirke eklenip servis edilir.
Panzanella 200 gr bayat ekmek 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 soğan 1 salatalık 2 domates Siyah ve yeşil zeytin Fesleğen Tuz, karabiber İtalyan usulü köy salatası Panzanella, akşam yemekleri için iyi bir alternatif. Su dolu bir kaba, 1 tatlı kaşığı sirke ekleyip bayat ekmekleri içine atın. Ekmekler yumuşayana kadar suda bekletin. Diğer malzemeleri ise küp küp doğrayın. Yumuşayan ekmeklerle, doğranan malzemeler karıştırılıp, üzerine yağ, limon ve sirke eklenip servis edilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >