Bugün satışa çıkacak Apple Watch 4'ün Türkiye fiyatı 'yok artık' dedirtiyor

Apple Watch, yeni kılıf tercihleriyle satışa sunuldu.
Apple Watch, yeni kılıf tercihleriyle satışa sunuldu.

Apple’ın birçok farklı üründe belirlediği ‘anlaşılmaz’ fiyat politikaları ‘akıllı saat’ tarafına da sıçradı. Bugün Türkiye’de satışa çıkacak olan Apple Watch Series 4’ün Türkiye fiyatı muadil ürünlerin neredeyse 1.5 katı seviyesinde…

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında yer alan Apple, son dönemde belirlediği fiyat politikası ve fahiş cihaz tutarlarıyla birçok farklı ülkeden insanın tepkisini çekmeye devam ediyor. Apple’ın özellikle son ürün lansmanında açıkladığı fiyatlar gerçek bir ‘fiyat dengesizliğini’ gözler önüne sererken şirket, onlarca farklı protestoyla da karşılaşmaya başladı.

Apple’ın 2018 model iPhone’lar ile birlikte tanıtımını gerçekleştirdiği Apple Watch Series 4, bugün itibariyle Türkiye’de de satışa sunuldu. Apple, lansman esnasında büyük puntolarla ifade ettiği hızlı-stabil bağlantı, fitness ve sağlık konularını ön plana çıkardığı saatinde boyut tercihlerini değiştirmeyi de ihmal etmemişti. Önceki serilerde 38 ve 42 mm olarak karşımıza çıkan Apple Watch’lar bu kez, 40 ve 44 mm olarak kullanıcıyla buluştu.

Apple Watch Series 4, birçok farklı ve yenilikçi widget'a sahip olmasına karşın beklentileri karşılamaktan çok uzak.
Apple Watch Series 4, birçok farklı ve yenilikçi widget'a sahip olmasına karşın beklentileri karşılamaktan çok uzak.

Pil konusunda sınıfta kaldı

Apple’ın lansman boyunca ‘ballandıra ballandıra’ anlattığı özelliklerin birçoğunun deneyimde büyük farklılıklar oluşturmaması bir yana, Apple Watch’un saat ara yüzü ve widget dışında ciddi bir farka sahip olmadığı net olarak ortaya çıktı. Tüm bu detayların yanı sıra yeni nesil Apple Watch, vadettiklerini gözlemleyebilmek için en makul ölçüt olan pil konusunda da sınıfta kalmış durumda. Apple’ın yaptığı açıklamaya göre saatin pil ömrü ortalama 18 saat. Egzersiz sırasında 6 saat pil ömrü sunan saat, fitness ve sağlık konusunda iddialı olmasına karşın sunduğu yetersiz pil ömrüyle iddiasının altını dolduramıyor.

Apple Watch Series 4, 21 Eylül'deki Apple lansmanında tanıtılmıştı.
Apple Watch Series 4, 21 Eylül'deki Apple lansmanında tanıtılmıştı.

Apple Watch Series 4 fiyatı, 3500 TL olarak belirlendi

Apple Watch’un olumlu olumsuz tüm özellikleri dışında asıl dikkat edilmesi gereken ve birçok kullanıcıya ‘yok artık’ dedirten fiyat politikası da önemli bir referans noktası konumunda. Apple, 4. nesil Apple Watch’ların fiyatını 3500 TL olarak açıkladı. Her kıstastan bağımsız, cihazın en büyük rakibi olan Galaxy Watch’un 2200 TL fiyatı olduğu düşünüldüğünde fiyat farklı daha görünür olabiliyor. Bu fiyat seçenekleriyle satın alınıp alınmayacağını zaman gösterecek olsa da, Apple’ın fiyat politikalarında ciddi bir değişiklik yapmak zorunluğu net olarak karşımızda…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >