Çiğ balık yedi, elinden oldu!

Güney Kore
Güney Kore

Güney Kore'de bir adam, çiğ deniz ürünü tükettikten bir süre sonra deri enfeksiyonuna yakalandı. Et yiyen bakteri olduğu belirlenen enfeksiyon sebebiyle şahsın elini kaybettiği öğrenildi.

Güney Kore’de yaşayan 71 yaşındaki bir şahıs, çiğ deniz ürünü yediği için bir tür deri enfeksiyonuna yakalandı, talihsiz adamın et yiyen bakteri sebebiyle elini kaybettiği öğrenildi.

The New England Journal of Medicine'ın haberine göre; talihsiz adam, çiğ deniz ürünü tükettikten 12 saat sonra elinde bir ağrı hissetti. Talihsiz adam ağrı uzun süre geçmeyince hastanenin yolunu tuttu. Et yiyen bakteri tespit edilen adam hemen ameliyata alındı.

"Bakteri ölümcül olabilir"

Chonbuk National University Medical School’dan Dr. Karen Wong, “Bu bakteri ölümcül olabilir. Farklı türleri vardır ve eğer çiğ ya da az pişmiş deniz ürünü tüketirseniz bu bakteriye maruz kalabilirsiniz. Yapılan incelemeler hastanın elinde vibrio vulnificus bakterisi olduğunu gösterdi" dedi.

Dr. Karen Wong, “Farklı hastalıklar da bu bakteriyle birleşince ortaya korkunç sonuçlar çıkabiliyor. Vibrio cilde zarar verir ve büyük içi kan dolu şişliklere sebep olur. Korkunç bir enfeksiyon" açıklamasında bulundu.

Dr. Wong, hastalığın bulaşmasından 25 gün sonra talihsiz adamın elinin kesildiğini de açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >