Çocukların sevinciyle bereketlensin Ramazan

İyilikhane Çocuk Derneği, yardımlarla çocukların tebessümüne vesile veriyor
İyilikhane Çocuk Derneği, yardımlarla çocukların tebessümüne vesile veriyor

İyilikhane Çocuk Derneği, bu Ramazanda da yüzlerce yetim, mülteci ve ihtiyaç sahibi çocuğun tebessümüne vesile oluyor. Hayırseverlerin zekât, fitre ve sadaka bağışlarıyla İstanbul ve Kudüs’te yapılan faaliyetlerde nakdi yardımlar ve gıda kartlarıyla sofralar şenleniyor, bayramlık ve Ramazan hediyeleriyle çocuklar bayram sevincini yaşıyor.

Yetim, mülteci ve ihtiyaç sahibi çocuklara yardım ulaştırmak amacıyla 7 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren İyilikhane Çocuk Derneği, bu Ramazanda da İstanbul ve Kudüs’te aynı heyecanla, çocukların yüzlerinde tebessüm, hanelerinde sevinç vesilesi olabilmek için bayramlık kıyafet, gıda kartı, Ramazan hediyesi ve nakdi yardım çalışmaları yapıyor.

İyilikhane, Ramazan hediyesi ve nakdi yardım çalışmaları yapıyor
İyilikhane, Ramazan hediyesi ve nakdi yardım çalışmaları yapıyor

İyilikhane Çocuk Derneği Başkanı Merve Çirişoğlu “İstanbul’da gönüllülerimizle kapı kapı dolaşıp yetim, mülteci, yoksul çocukların ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Gittiğimiz her evde ayrı bir hikâyeye şahit oluyoruz. Anne ya da babasının şehadetine tanıklık eden, küçük yaşına rağmen çalışmak zorunda kalan, yetersiz beslenmeyle veya çeşitli hastalıklarla mücadele eden nice çocuk var. Ebeveynleri pandemi sebebiyle günlük işlerden çıkarılan çocukların hanelerinde en temel ihtiyaçları karşılamak için dahi bir gelir kaynağı kalmadı maalesef. Bizler, her Ramazanda olduğu gibi bu sene de hayırseverlerin bağışları ve gönüllülerimizin emek ve gayretleri ile daha çok çocuğu bayramlık ve hediyelerle sevindirmek, gıda kartı ve nakdi yardımları ile temel ihtiyaçlarına destek olmak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca, halkın %86’sının yoksulluk sınırının altında yaşadığı Doğu Kudüs’te çocukların bayram sabahını neşeyle karşılamaları için bayramlık kıyafet ve kumanya çalışmaları yapıyoruz.” diyerek kampanyaları hakkında bilgi verdi.

İyilikhane, bayramlık için 250 TL, gıda kartı için 125 TL ve Ramazan hediyesi için 60 TL bağış bedeli belirledi
İyilikhane, bayramlık için 250 TL, gıda kartı için 125 TL ve Ramazan hediyesi için 60 TL bağış bedeli belirledi

İyilikhane, bayramlık için 250 TL, gıda kartı için 125 TL ve Ramazan hediyesi için 60 TL bağış bedelini belirlediği kampanyasına bağış çağrısında bulunuyor. İstanbul ve Kudüs’teki yetim ve ihtiyaç sahibi çocukları sevindirmek için çalışmalara destek olmak isteyen iyilikseverler,

www.iyilikhane.org.tr adresinden online bağış ile,

• 0212 807 07 09 numaralı dernek telefonunu arayarak veya

• dernek hesaplarına havale/EFT ile

bağışlarını İyilikhane'ye ulaştırabilirler ve “BAYRAMLIK” yazıp 4589’a SMS göndererek 5 TL bağış ile veya 7589’a SMS göndererek 10 TL bağış ile kampanyaya destek olabilirler. Gönüllü faaliyetlere katılmak isteyenler ise web sayfası üzerinden başvuru yapabilirler.

Kitap ayraçlarından çocuk derneğine uzanan hikaye: İyilikhane

İyilikhane’nin hikayesi 2011 yılında karikatürlerle süslenmiş kitap ayraçlarını iyiliğe vesile kıldıkları Kitap Ayracı Projesi ile başladı. Boğaziçi Üniversitesi’nde tohumlarını attıkları iyilik hareketine onlarca üniversiteden binlerce öğrenci dahil oldu. Öğrencilerin aktif çalışmalarıyla filizlenen proje, çok kısa bir sürede yediden yetmişe binlerce gönüllünün desteğini aldı. Üç yıl içerisinde önce Afrika'da 21 katarakt ameliyatı yaptıran gençler, sonra Afrika'nın en fakir ülkelerinden biri olan Malavi'de 46 kişilik bir yetimhane ve Tayland’ın güneyindeki Patani'de 360 kişilik bir okul inşa ettirerek ilk kalıcı eserlerini çocuklara armağan etti. Bunlarla birlikte iyilik halkaları kurarak hayırseverleri bir araya getirdi ve her ay yüzlerce yetimin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağladı.

İyilikhane, çocukların maddi, eğitim ve psiko-sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor
İyilikhane, çocukların maddi, eğitim ve psiko-sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor

Ulusal ve uluslararası medyada yankı bulan ve “Cesaret Ödülü” ve “Uluslararası İyilik Ödülü” ile ödüllendirilen gönüllü faaliyetlerden sonra Kitap Ayracı Projesi ekibi, yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklar için İyilikhane Derneğini kurdu. 6.000’i aşkın gönüllüsü ve bağışçısının desteğiyle çocukların tebessümüne vesile olma niyetiyle yola çıktığı ilk günden beri dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin minik kalplere dokunmaya ve iyiliği yaymaya devam eden İyilikhane, çocukların maddi, eğitim ve psiko-sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >