Depremde yıkılan binadan geriye beton yerine köpük kaldı

Hatay'da depremde yıkılan bir binanın kalıntıları
Hatay'da depremde yıkılan bir binanın kalıntıları

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 ilin tamamında neredeyse hasar görmeyen bina kalmadı. Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan yıkılan iki binada köpük kullanıldığı ortaya çıktı.

'Asrın felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler Hatay'da da ciddi hasara yol açtı. İki büyük deprem sonrasında büyük bir felaket yaşayan Hatay'da yıkılan binaların yanı sıra neredeyse hasar görmeyen bina kalmadı. Hatay'da yaklaşık 7 bin binanın tamamen yıkıldığı açıklandı.

Yarısı köpük

Depremde yaşanılan büyük yıkım, gözleri binalardaki yapım kalitesine çevirdi. Hatay'dan gelen bir görüntü ise, deprem bölgesinde yapılan bazı binaların usule uygun yapılmadığını gösteriyor.

Antakya'nın Odabaşı mahallesinde yıkılan Süleyman Mutlu ve Firüz Mutlu isimli iki apartmanın da taşıyıcı kolonların sağlam olmadığı, binanın yarısının beton yarısının köpük olduğu ortaya çıktı.

Yıkılan binalardan deliller toplanıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yıkılan binalardan Cumhuriyet başsavcılıklarının soruşturmaları kapsamında beton, demir ve diğer malzemelerden deliller toplanmaya başlandı.

İnceleme ve soruşturmaların ardından ihmali, kusuru ve sorumluluğu olanlar tespit edilerek yargı önüne çıkarılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >