Dünya çapında erişim sorunu: Birçok büyük site çöktü

Arşiv
Arşiv

Dünya genelinde internet kesintisi yaşanıyor. Amazon, Reddit, Guardian, New York Times, Twitch gibi sitelerin de aralarında olduğu pek çok siteye erişim sağlanamıyor. Arızanın nedenine dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Dünya çapında tüm Bloomberg, BBC gibi haber sitelerinin yanı sıra, uluslararası Amazon, Reddit, Twitch, GitHub, eBay, Etsy, Pinterest ve Stack Overflow gibi popüler internet sitelerine de erişilemiyor. Dünya basını tarafından son dakika koduyla duyurulan haberlerde, arızanın sebebinin henüz bilinmediği ifade edildi.

Nedeni araştırılıyor

Financial Times'da ürün yöneticisi Matt 'TK' Taylor, kesintiye popüler bir CDN sağlayıcısı olan Fastly'deki bir aksaklığın nedeni olduğun düşünüldüğünü söyledi. Fastly'den yapılan açıklamada, bir kesintiyle karşı karşıya olduklarını onaylanırken, şirketten, "Şu anda CDN hizmetlerimizin performans üzerindeki potansiyel etkisini araştırıyoruz" denildi.

Twitter'daki emojiler de devre dışı

Twitter'daki emojiler bile geçici olarak devre dışı kalırken, sosyal medya ağının genel olarak stabil kaldığı görüldü. Dünyanın her yerinde kesintilerin sebebi merak konusu olurken, siber saldırı olabileceği endişesi de öne sürüldü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >