Facebook, Messenger'da koronavirüs hakkında bilgiler vermeye başladı

Messenger
Messenger

Facebook, Messenger üzerinden koronavirüs hakkında bilgiler veren bir sohbet botu başlattı.

Böylece kullanıcılar Dünya Sağlık Örgütü'nden gelen gerçek bilgilerle koronavirüs hakkında bilinçlendiriliyor.

Üstelik sosyal medyada kısa sürede yayılan '10 saniye nefesinizi tutup koronavirüs ölçümü yapın' gibi yanlış bilgiler de 'asılsız' olarak paylaşılıyor.

Google, Facebook, Twitter, Instagram ve milyonlarca kullanıcıya erişen birçok platform, çeşitli araçlarla Dünya Sağlık Örgütünden koronavirüs hakkında gerçek bilgileri aktarmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz dönemlerde WhatsApp, özel bir danışma hattıyla Dünya Sağlık Örgütü'ne koronavirüshakkında soruların iletilebildiği bir sistemi aktif etmişti. Şimdi ise benzer özellik Facebook Messenger için de geçerli oluyor.

Geliştirilen bu sohbet botu, koronavirüs hakkındaki detayları Dünya Sağlık Örgütü'nden elde ederek aktarıyor.
Geliştirilen bu sohbet botu, koronavirüs hakkındaki detayları Dünya Sağlık Örgütü'nden elde ederek aktarıyor.
Yanlış bilgiler asılsız olarak işaretleniyor.

Facebook'un geliştirdiği bu bot, yanlış bilgileri de 'asılsız' şekilde paylaşıyor.
Facebook'un geliştirdiği bu bot, yanlış bilgileri de 'asılsız' şekilde paylaşıyor.

Şirket, Facebook kullanıcılarının pandemi hakkında en son resmîistatistikleri ve basınbültenlerini aktaran servisi kademeli olarak hayata geçiriyor. Bu bot, belki de en önemli şeylerden birini yaparak 'hatalı bilgileri' de asılsız olarak aktarıyor. Yani 'nefesinizi 10 saniye tutup koronavirüs olup olmadığınızı ölçün', 'sıcak banyo yapın' ya da 'sarımsak tüketin' gibi koronavirüs ile alakasız bilgiler 'asılsız' olarak işaretleniyor. Bu veriler, az önce de bahsettiğimiz gibi doğrudan Dünya Sağlık Örgütü tarafından sağlanıyor.

Dev teknoloji şirketleri, koronavirüskapsamındaki önlemlerini her geçen gün artırıyor. Üstelik sağlıkçalışanlarına özel olarak koruyucu üretilmesini de bu kapsama dahil edebiliriz.

Apple CEO'su Tim Cook'un canlı yayında gösterdiği şeffaf koruyucu kalkan bu şekilde.
Apple CEO'su Tim Cook'un canlı yayında gösterdiği şeffaf koruyucu kalkan bu şekilde.

Apple, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sağlık çalışanlarını koronavirüs etkilerinden korumak için 'koruma kalkanları' üretiyor. Şirket CEO'su Tim Cook, birkaç hafta önce Twitter'dan yaptığı açıklamada haftada 1 milyon adet şeffaf korucuyu kalkan üretmeyi planladıklarını bildirdi. Ayrıca, daha önce açıklanan 10 milyon maske bağışı da 20 milyon adede çıkarıldı.

Google, koronavirüspandemisi nedeniyle kullanıcıların konum bilgisini kullanarak topluluk hareketlerini izliyor. Kullanıcıların izni olmadan yapılan bu takip işlemi, ülkelerin park; sinema ya da alışveriş merkezlerine ziyaretoranlarının ne kadar düştüğünü gösteriyor. Raporagöre ülkemizde de park-bahçe, AVM ya da işe gidip-gelme oranlarında önemli düşüşler var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >