Google, Coronavirüs sebebiyle Çin'deki ofislerini kapatıyor

Coronavirüs
Coronavirüs

Google, Coronavirüs sebebiyle Çin, Hong Kong ve Tayvan ofislerini geçici olarak kapatıyor.

Facebook, Razer ve LG'den sonra Google da önlemlerini artırıyor.

Coronavirüs, tüm devletleri yakından ilgilendirirken teknoloji endüstrisi için de büyük tehdit oluşturuyor.

Son günlerde, tüm devletlerin yaptığı gibi küresel teknoloji endüstrisi de Coronavirüs'e odaklanmış durumda. Google, bugün çalışanlarına seyahat kısıtlamaları getirirken Çin, Hong Kong ve Tayvan'daki ofislerin de geçici olarak kapatıldığını duyurdu. The Verge, bu kararın Çin'deki tüm Googleofisleri için geçerli olduğunu belirtiyor.

Coronavirüs yayılırken virüs simülasyon oyunu 'en çok indirilenler' listesine girdi

Teknoloji endüstrisi olumsuz etkileniyor.

Çin'de webhizmetlerinin birçoğu engellenirken Google'ın yapayzekâ araştırmaları ve yerelortaklıkları da durumundan olumsuz etkileniyor. Bu arada ürün tedarik zinciri için de aynı durum geçerli.

Google, geçen yıl ABD için Çin'den Tayvan'a sunucu donanım üretimi değiştirdiği ortaya çıktı. Ülke, Malezya ile birlikte daha fazla Nestüretimine odaklanıyor. Başka bir rapor da Pixel akıllıtelefonlarının üretiminin Viewnam'a aktarıldığını ortaya koyuyor.

Bu arada, Çin ve Hong Kong için Google çalışanlarında geçici iş seyahatları kısıtlamaları epey sıkı tutuluyor. Çin'deki mevcut çalışanların evlerine dönmeleri olası bulaşmayı azaltmak için 14 gün boyunca ofislerine gitmemeleri gerektiği tavsiye ediliyor.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 170'e yükseldi

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne göre çoğu vaka Çin'in Hubei eyaletindeki Wuhan şehrinden yapılan seyahatle ilişkili. 30 Ocak 2020 sabah saatleri itibariyle bu salgın sebebiyle hayatını kaybeden kişilerin sayısı 170'e yükseldi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >