İçişleri Bakanı Soylu: Depremle ilgili çok sayıda dezenformasyon var

Depremle ilgili çok sayıda dezenformasyon var
Depremle ilgili çok sayıda dezenformasyon var

İçişleri Bakanı Soylu, güvenlik tehditleri nedeniyle yardım çalışmalarına ara veren Almanya ve Avusturya’nın Türkiye’ye iftira attığını söyledi.

Maraş Afet Kriz Merkezi'nde açıklama yapan Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maraş merkezli 10 ilde etkili olan deprem hakkında açıklamalarda bulundu.

Soylu, depremde ölü sayılarının saklandığına yönelik iddialara ilişkin, "Ayıptır, günahtır, yazıktır. Neyi saklayacağız” açıklamasını yaptı. Soylu ayrıca, Almanya ve Avusturya’nın yardım çalışmalarına güvenlik tehditleri nedeniyle ara vererek Türkiye’ye iftira attığını söyledi.


Depremle ilgili çok sayıda dezenformasyon olduğunu belirten Soylu, "Biraz önce video seyrettim. 'Bir Afganlı, çıkan cesetlerin elini kesti, altınlarını alıyor' diyeni biraz önce Adıyaman'da gözaltına aldık. 'Hatay'ın Samandağı ilçesine teröristler geldi. Orada eylem yapacaklar' diye yalan söyleyenler var. Bütün Türkiye'de hırsızlığın, yağmanın, güvensizliğin olduğuna dair bir anlayışı yaygınlaştırmaya çalışan zehirli, bu ülkenin insanına yakışmayan bir dille sosyal medyada karşı karşıyayız” dedi.

Soylu, “Kimse devleti hafife almasın. Milletin bugün duygularıyla oynayan herkesten hesabını en net şekilde hukukla beraber sorarız. Burada bu insanların duygularını istismar etmenin, insanların yaşadığı zorluğa ayrı bir zorluk getirmenin ne anlamı var” ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >