İddialar doğru çıktı: Huawei, Honor'u satacağını resmen duyurdu

Honor
Honor

Huawei'nin alt markası Honor'u satışa çıkaracağı bir süredir konuşuluyordu ve konuyla alakalı resmî duyuru yapıldı.

Huawei, Honor'un aralarında birçok farklı şirketin yer aldığı konsorsiyuma satışının gerçekleştirileceğini bildirdi.

Şu anda satın almaya dair net bir rakam olmasa da 100 milyon yuan konusunda önemli iddialar var.

Geçtiğimiz hafta, Çinli üreticiHuawei'nin alt markası Honor'u satıp yoluna tek devam edeceği söylentileri ortaya çıkmıştı. Özellikle uygunfiyatlı akıllı telefonlarıyla Türkiye'de de epey ilgi gören markaya yönelik bu iddialar doğrulandı. Huawei, Honor'usatmakonusunda planları olduğunu duyurdu.

Cep telefonları için teknik bileşenlerin sürekli olarak bulunamaması nedeniyle bu karar verildi.

Huawei, ABD'nin yaptırımlarıyla uzun süredir mücadele ediyor. Sürekli artırılandozla birlikte aslında alt marka Honor da alınan bu kararlardan olumsuz etkileniyor. Durum böyle olunca alt markanın satılması yönünde karar alındı.

Yapılan açıklamadan da anlaşılabileceği gibi aslında Huawei'nin başına bela olan boykot durumlarının bu kararda etkili olduğunu görüyoruz.

En önemli noktalardan biri ise Huawei'nin artık herhangi bir hisse senedine sahip olmadan Honor'un satışını gerçekleştirecek olması. Yani artık çatı şirketin bir söz hakkı kalkmıyor. Daha önceki haberde de bahsettiğimiz gibi satış farklı şirketlerin yer aldığı bir konsorsiyum olan ShenzhenZhixin New Information Technology Co'ya gerçekleştiriliyor.

Şu an için rakam net olarak belli olmasa da birçok farklı kaynak 100 milyon yuan karşılığında satışın gerçekleşeceğini ifade ediyor.

HarmonyOS'un geliştiricilere özel sürümünün 18 Aralık'ta yayınlanacağı duyuruldu.
HarmonyOS'un geliştiricilere özel sürümünün 18 Aralık'ta yayınlanacağı duyuruldu.

Bu arada, Huawei akıllı telefonlar için geliştirilen HarmonyOS versiyonunun ilk betasının 18 Aralık'ta geliştiricilere açılacağı duyuruldu. Geliştiricilerden gelecek dönüşler çok önemli.

Zira mobil işletim sistemindeki hataların düzeltilmesi ve iyileştirmelerin yapılması bu sayede mümkün olacak.

Çinli şirket, şu anda tüm personelin Huawei ekosistemi etrafındatoplandığını ve çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >