İddialar güçleniyor: İlk katlanabilir iPhone 2022 yılında çıkabilir

Katlanabilir iPhone
Katlanabilir iPhone

Katlanabilir iPhone'a yönelik söylentiler gelmeye devam ediyor. Apple cephesinden bir doğrulama olmamasına rağmen 2022'de ilk modelin çıkabileceğine yönelik iddialar kuvvetleniyor.

Apple'ın katlanabilir iPhone için birçok farklı şirketle görüştüğü biliniyor. Samsung Display'e olarak ek olarak Hon Hai ve Nippon'un da tedarikçiler arasında ismi geçiyor.

Samsung, Huawei, OPPO ya da diğer birçok akıllı telefon üreticisinin katlanabilir modeller üzerinde çalışması, iPhonetarafındaki söylentileri de artırıyor. Halihazırda Apple'ın bir süredir katlanabilir telefonlar konusunda yenilikçi çözümler sunmak için çalıştığı biliniyor. Hatta şirketin Samsung Display'den ilk örnekleri satın aldığı da belirtiliyor.

Katlanabilir iPhone hakkında ortaya çıkan iddialardan sonra tasarımcılar da bu tür modellemeler yapıyor.
Katlanabilir iPhone hakkında ortaya çıkan iddialardan sonra tasarımcılar da bu tür modellemeler yapıyor.

Her ne kadar Apple tarafından doğrulanan herhangi bir bilgi olmasa da konuya ilişkin söylentiler her geçen gün artıyor. Son olarak Tayvanmerkezli bir yayın, tedarik zincirinde çeşitli ipuçları yakalandığından bahsederek yeni bir haber yayınladı.

Yayınlanan bu haberde Apple'ın 2022 yılında katlanabilir ilk iPhone'unu duyuracağı belirtiliyor. Hatta haberimizin başında belirttiğimiz SamsungDisplay'e ek olarak farklı materyaller ve bileşenler için birçok tedarikçiyle görüşme yapıldığı iddia ediliyor. Görüşülen şirketler arasında Hon Hai ve Nippon'un da adı geçiyor.

Yani aslında ana tedarikçinin Samsung mu yoksa bu bahsi geçen şirketlerden birinin mi olacağı şimdilik belli değil. Zira Nippon'un da bu alanda çalışmaları olduğu biliniyor. İddialar arasında Samsung ekran ve Nippon menteşe sistemi de geçiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >