Instagram, Rehberler özelliğini hayata geçiriyor

Instagram
Instagram

Instagram, içerik oluşturucular ve sağlık kuruluşları tarafından bilgilendirici kartların yer aldığı Rehberler sistemini hayata geçiriyor.

Şu anda Amerikan Ulusal İntiharı Önleme Vakfı tarafından test edilen sistem, özellikle sağlık alanında fotoğraf / video ve metinlerle içerikleri sunmayı temel alıyor.

Pandemi sürecinde küçük çaplı işletmelere destek amaçlı bağış özelliğini duyuran Instagram, daha sonrasında bu sistemi canlı yayınlar için de aktif etti. Geçen ay itibariyle ABD ve Kanada'da hayata geçirilen sistem, Instagramüzerinden yemek siparişi vermeyi ve bağış yapmayı sağlıyor.

Instagram rehberler şu anda yalnızca belirli sağlık kuruluşları tarafından destekleniyor. Amerikan Ulusal İntiharı Önleme Vakfı da bunlardan biri.
Instagram rehberler şu anda yalnızca belirli sağlık kuruluşları tarafından destekleniyor. Amerikan Ulusal İntiharı Önleme Vakfı da bunlardan biri.
Küçük çaplı işletmeler topluluğun önemli bir parçası.

Instagram aslında küçükölçektekişirketlerin bu süreçte desteklenmesinin büyük önem taşıdığını özellikle belirtiyor. Tam açıklama şu şekilde:

  • Küçük işletmeler topluluğumuzun önemli bir parçasıdır ve birçoğu COVID-19 krizi sırasında büyük zorluklarla karşı karşıyadır. Bugün, sevdiğiniz işletmeleri destekleyebilmeniz için Instagram'da hediye kartları; yemek siparişleri ve bağış toplama işlemlerini keşfetmeyi kolaylaştırıyoruz.

Rehberler özelliği hayata geçiyor

Instagram Rehberler, çeşitli fotoğraf ve video kartlarıyla kullanıcılara bilgi vermeye odaklanıyor.
Instagram Rehberler, çeşitli fotoğraf ve video kartlarıyla kullanıcılara bilgi vermeye odaklanıyor.

Instagram son olarak da içerik oluşturucular ve sağlık kuruluşlarına özel olarak Rehberler ya da diğer adıyla Kılavuzlar özelliğini hayata geçiriyor. COVID-19 salgını ışığında gelen bilgilere odaklanan Instagram, özel iş ortaklarıyla hazırlanan içerikleri artık bu bölümde fotoğraf / metin şeklinde kart olarak göstermeye başlıyor. Amerikan Ulusal İntiharı Önleme Vakfı, bu sistemi test eden ilk kurumlar arasında yer alıyor. COVID-19 salgını kapsamında özellikle psikolojik rahatsızlıkların zirve yaptığı düşünüldüğünde bu tip adımların doğruluğu bir kez daha anlaşılıyor.

Rehberlere fotoğraf paylaşımının yanında bulunan özel bir kart düğmesiyle ulaşılabiliyor. Böylece ipuçları, yorumlar ve öneriler içeren tüm detayları da tek bir yerde topluyor. Rehberlerde bağlantılı fotoğraflar videolar yer alabiliyor. Böylece herhangi bir fotoğrafa tıklayarak kullanıcılar orijinal içerik kaynağına erişebiliyor.

Ve elbette, rehberler diğer kullanıcılar tarafından InstagramHikâyeleri'nde ya da mesajlarda paylaşılabiliyor. Mayıs sonunakadar tüm ülkelerde kullanıma açılması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >