Instagram, satış yapmak isteyenlere ek fırsatlar sunmaya başladı

Instagram
Instagram

Instagram, alışveriş sisteminin kapsam alanını genişleterek daha geniş bir kitleye erişim sağlıyor.

Böylece Instagram Shopping sistemi, el işçiliğiyle üretim yapan küçük çaplı işletmelere de destek sağlamış oluyor.

Pandemi süresince sipariş, bağış ve hediye kartlarını aktif eden platform, şimdi de satış yapmak isteyenlere ek fırsatlar sunuyor.

Instagram, pandemi nedeniyle küçük çaplı işletmelere destek için sipariş; bağış ve hediye kartlarını aktif etti. Böylece ABD ve Kanada'da aktif edilen sistem, Instagram üzerinden yemek siparişi vermeyi ve buna ek olarak bağış yapmayı sağlıyor.

Dünya Sağlık Örgütü veya yetkili diğer kurumlardan elde edilen verilerle kullanıcıları çeşitli şekillerde uyaran Instagram, az önce bahsettiğimiz desteği daha da artırmak istiyor.

  • Küçük işletmeler topluluğumuzun önemli bir parçasıdır ve birçoğu COVID-19 krizi sırasında büyük zorluklarla karşı karşıyadır. Bugün, sevdiğiniz işletmeleri destekleyebilmeniz için Instagram'da hediye kartları; yemek siparişleri ve bağış toplama işlemlerini keşfetmeyi kolaylaştırıyoruz.

Instagram, bu sayede el işçiliğiyle üretim yapan kişilere özel bir imtiyaz tanıyıp gelir elde etmelerini sağlamış oluyor. Elbette bunda kendi payı da var.
Instagram, bu sayede el işçiliğiyle üretim yapan kişilere özel bir imtiyaz tanıyıp gelir elde etmelerini sağlamış oluyor. Elbette bunda kendi payı da var.

Bildiğiniz gibi Instagram, kullanıcıların doğrudan platform üzerinden alışveriş yapmasını sağlıyor. Ancak bu kapsam daha da genişlemiş durumda. Artık alışveriş platformununkapsamı artıyor. Şirket, değiştirdiği Ticaret Elverişlilik Kuralları kapsamında niş sektörlere özel satış çözümleri ve vitrinler oluşturulmasına imkan tanıyor. Yani aslında kısaca el işçiliğine odaklanan ve özel işler üreten kişiler vitrinlerde bu ürünleri sergileyebiliyor.

Bu sistemin hayata geçmesinin 9 Temmuz sonrasına sarkacağı belirtiliyor. InstagramShopping platformunun aktif edildiği tüm bölgelerde kullanılabilecek olan sistem, hediyelik eşya satacak olan kişiler için de büyük avantaj sağlayacak gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >