Netanyahu’nun medya prensinden tehdit: "Türkiye, İsrail'in düşmanıdır."

İsrail'in New York Başkonsolosu Ofir Akunis Türkiye'yi düşman ilan etti. Netanyahu’nun eski medya danışmanı olan ve "şahin" politikalarıyla bilinen Akunis, katıldığı yayında "Türk askeri Gazze'ye giremez" diyerek Ankara'nın bölgedeki varlığını hedef aldı.
İsrail'in New York Başkonsolosu Ofir Akunis'in yaptığı "Türkiye İsrail'in düşmanıdır" açıklaması, 15 Aralık 2025 itibarıyla gündeme düştü.

İsrail'in Gazze ve Suriye politikalarını değerlendirdiği bir televizyon programında "Türk askeri Gazze'ye giremez" ifadelerini de kullandı.
Ofir Akunis kimdir?
Siyasete Netanyahu'nun medya danışmanı ve sözcüsü olarak başladı.
2018'de İsrail'in sözde Ermeni Soykırımı'nı resmen tanıması gerektiğini savunuyordu.
İsrail'in New York Başkonsolosluğu, Vaşington Büyükelçiliği'nden sonraki en stratejik koltuklardan biridir.
ABD'deki İsrail diasporasında ve medya üzerinde etki sahibidir. Vaşington Büyükelçisi doğrudan Beyaz Saray ve Pentagon ile devletten devlete ilişki yürütürken; New York Başkonsolosu sokakla, ekranla ve cüzdanla ilişki yürütür.

