Joaquin Phoenix başarısı taçlandırıldı: Altın Küre Joker'in

 ​​Joaquin Phoenix.
​​Joaquin Phoenix.

Oscar'ın habercisi olan Altın Küre Ödülleri sahipleri belli oldu. Joker’de gösterdiği performansla büyük beğeni toplayan Joaquin Phoenix, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Gişede beklenilenin üstünde bir başarı elde eden ve 2019 yılına damga vuran film böylece ödülle taçlandırılmış oldu.

Bu yıl 77’ncisi düzenlenen Altın Küre Ödülleri, her yıl olduğu gibi Hollywood’un ünlü isimlerini kırmızı halı da ağırladı. Birbirinden değerli yapımların yarıştığı ödül töreninde en fazla konuşulan Joker oldu. Film 2019 yılına damga vurarak protestolarda da kullanılmaya başlanmıştı.

Film Altın Küre ile taçlandırıldı

Joker karakteri ile son yılların en iyi oyunculuk performanslarından birine imza atan Amerikalı aktör Joaquin Phoenix, En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

 Joaquin Phoenix, En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Kazandı.
Joaquin Phoenix, En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Kazandı.

Rol için tam 23 kilo veren Phoenix, DC’nin ikonik kötüsü Joker ile Altın Küre alan ikinci aktör oldu.

Joker’in hayatına ışık tutan film, dünya çapında 1,06 milyar dolar gişe hasılatı elde etmişti.

Protestocular 'Joker' maskeleri takmaya başladı

Gişede yakaladığı başarı ile adından söz ettiren Joker filmi bazı ülkelerde yapılan 'protestoların' merkezinde yer almaya başladı. Dünya çapında protestocuların yüzlerini Joker gibi boyamaları veya popüler karakterin maskesini takmaları tartışmaların fitilini ateşledi.

Lübnan'da başlayan protestolar da yüzlerini Joker gibi boyayanlar göze çarpmaya başladı. Diğer yandan karakterin maskesini mücadelelerinde sembol olarak benimseyenler de vardı. Hong Kong'da Çin hükümetine karşı yapılan protestolarda ve Şili'deki gösterilerde takılan maskeler öne çıktı.

Film IMDb puanı belli oldu

Sinema sektörüyle ilgili pek çok internet sitesi, Joker'e tam puan verdi. Ancak filmle ilgili en çok merak edilen IMDB puanı oldu. IMDb puanı, belli bir jüri ya da eleştirmen topluluğu tarafından değil, izleyiciler tarafından oluşturuluyor.

Filmi vizyondaki ilk haftasını geride bıraktı ve IMDb puanı belli oldu. Joker, 170 bin 171 kullanıcının oyuyla 10 üzerinde 9 puan almayı başardı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >