Kraliçe Elizabeth'in 'Prenses' takıntısı

Kraliçe  koyduğu yasaklardan vazgeçecek gibi gözükmüyor.
Kraliçe koyduğu yasaklardan vazgeçecek gibi gözükmüyor.

İngiltere Kraliyet ailesinin gelinleri Meghan ve Kate Düşes unvanı kullanılıyorlar. Sadece Diana'nın kullandığı Prenses unvanını gelinlerin kullanması yasak. Bu kuralın ise Kraliçe Elizabeth'in koyduğu yasaklardan biri olduğu konuşuluyor.

İngiltere Kraliyet ailesi her gün farklı bir konu ile gündeme geliyor. Düşes Meghan Markle'ın gündemden düşmeyen tavırlarından sonra şimdi Düşes unvanı konuşulmaya başlandı. Hem Kate Middleton'ın hem de Meghan Markel'ın taht sıralamasında yer alan iki prens ile evli olmalarına rağmen neden "prenses" unvanı almadıkları merak ediliyordu.

Sadece Diana Prenses olarak anıldı

Daha önce Middleton ve Markle'ın, kayınpederleri Prens Charles'ın eşi Camilla Parker Bowles yüzünden "prenses" olamadıkları ileri sürülüyordu. Resmen Galler Prensesi olarak anılması gereken Camilla Parker Bowles, geçmişte aynı unvanı taşıyan Prenses Diana'ya saygı nedeniyle "Düşes" olarak anılıyor.

Bu iddiaya göre hiyerarşik olarak her iki gelinden de daha üst konumda olan Camilla, 'Düşes' unvanıyla yetindiği için Middleton ve Markle'ın da aynı unvanı aldığı konuşuluyordu.

Prenses Diana.
Prenses Diana.

Prens Charles'ın eşi Camilla Parker Bowles.
Prens Charles'ın eşi Camilla Parker Bowles.

Kraliçe izin vermiyor

Ancak, kraliyet ailesi uzmanı Victoria Arbiter'e göre aileye evlilik yoluyla katılan Middleton ve Markle'ın "prenses" unvanı almamasının nedeni Kraliçe 2. Elizabeth. Arbiter'in anlattığına göre Kraliçe 2. Elizabeth, gelinlerinin "prenses" unvanı almaması gerektiğini düşündüğü için torunları William ve Harry'ye evlendikleri gün "Dük" unvanı verdi. Böylece Middleton ve Markle da "düşes" oldular.

Bu durumu değiştirebilecek olan tek kişi de Kraliçe 2. Elizabeth. Ancak görünüşe göre onun en azından şimdilik böyle bir değişiklik yapmaya niyeti yok.

Kraliçe Elizabeth.
Kraliçe Elizabeth.


Prens William ve Kate Middleton.
Prens William ve Kate Middleton.

Meghan'ın durumu farklı

Meghan Markle, Prens Harry ile evli olduğu sürece Sussex Düşesi olarak anılacak. Ancak Kate Middleton için durum biraz daha farklı. Eşi taht için ikinci sırada yer alan Middleton, bir gün Prens William kral olduğunda Galler Prensesi ve "kral eşi" unvanlarını alacak. Ancak o da "kraliçe" olarak anılmayacak. Yani yönetimde herhangi bir yetkisi olmayacak.Kral unvanını alan William hayata veda ettiği zaman tahta Kate Middleton değil, oğlu George geçecek.

Bu arada Prens Harry ile Meghan Markle'ın yakında dünyaya gelecek olan bebekleri de prens ya da prenses unvanı taşımayacak. Bunun nedeni ise 1917 yılına dayanıyor. O dönemde kral olan 5. George, kraliyet ailesindeki unvanları sınırlandırdı. Prens Harry ile Markle'ın bebeği, taht için babasının ardından yedinci sırada yer alacak. Taht sıralamasında Prens Charles'ın ardından Prens William ve onun çocukları Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis geliyor.

Prens Haryy ve Düseş.
Prens Haryy ve Düseş.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >