Lenovo’nun Android kararı şaşırttı

Lenovo
Lenovo

Lenovo, kendi ürünlerinde özel olarak kullandığı, özel tasarlanmış Android kullanıcı Vibe Pure UI tarihe karışmak üzere. Lenovo, bu arayüzünden vazgeçme kararını nasıl aldı?

Lenovo bu tarihten itibaren gelecekteki tüm akıllı telefonlarında “stok Android” kullanma kararı aldı. Bu durum da Lenovo Vibe Pure UI tarihe karıştırmak için yeterli durumda… Lenovo, Android kullanıcı arayüzü olarak uzun zamandır kullandığı Vibe Pure UI’yi ortadan kaldırarak yepyeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Şirket bundan sonra, Google’ın mobil işletim sisteminin stok sürümünü kullanmaya K8 Note ile başlayacak.

Lenovo’nun Hindistan’daki Pazarlama Müdürü Anuj Sharma tarafından verilen bir röportajla birlikte ortaya çıkan “değişim” gelişmesinin birçok kullanıcıyı memnun edeceği düşünülüyor. Kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun Lenovo’nun kendine has arayüzünden çok da mutlu olmadığı belirtilirken Android formatı değişikliğiyle güncellemelerin daha hızlı olacağı tahmin ediliyor.

Lenovo’nun 2014 yılında bünyesine kattığı Motorola’nın da Moto X’ten bu yana stok Android kullanımına odaklandığı düşünüldüğünde, Lenovo akıllı telefon yazılımları anlamında ortak bir düşünceyle yoluna devam edecek denebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >