Mercedes, giriş seviye otomobillerinde Renault'nun yeni motorunu kullanacak

Mercedes
Mercedes

Mercedes, Renault'nun gelecek yıl Scenic serisi araçlarında kullanmaya başlayacağı 1,3 litre benzinli motoruna giriş seviye otomobillerinde yer verecek.

Mercedes-Benz, 2010'dan beri devam eden Renault-Nissan ortaklığı sayesinde birçok otomobili için düşük maliyetle motor tedariği gerçekleştirdi. C serisindeki 1,6 benzinli motor ve A, B, CLA, GLA serilerinde kullandığı 1,5 litre dizel motoru ortaklarıyla birlikte geliştirip üreten Alman otomotiv devi, gelecek yıl üçüncü bir ortak motorla tüketicilerin karşısına çıkacak.

Birkaç hafta önce Renault tarafından tanıtılan 1,3 litre dört silindir turbo benzinli motor, ilk olarak 2018 model Scenic ve Grand Scenic minivan modellerinde kullanılacak. 113 beygir, 220 Nm tork ile başlayıp 160 beygir, 260 Nm tork değerine kadar ulaşabilen üç farklı sürümü bulunan motor, egzoz manifoldunun motor bloğuna entegre edilmesiyle egzoz gazını daha hızlı soğutabilecek. Yakıt enjeksiyon basıncı artan ve ilk kez Nissan GT-R'da kullanılan silindir içine uygulanan özel kaplama, hem motorun güç/tork değerlerini artırıyor hem de yakıt tasarrufunu olumlu yönde etkiliyor.

Mercedes A-Class, B-Class, GLA ve GLC'de kullanılacak

1,3 litrelik motor, Renault'un İspanya, Nissan'ın İngiltere ve Mercedes'in Almanya'daki fabrikalarında üretilecek. Mercedes-Benz, bu yüksek verime sahip turbolu motoru yeni A-Class otomobilinde kullanmayı planlıyor. İlerleyen dönemde B-Class, GLA ve GLC serilerinin de bu motor seçeneğiyle satılmaya başlaması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >