MOSSAD ajanı olduğu ortaya çıkan eski Emniyet Müdürü Hamza Turhan Ayberk kimdir?

Hamza Turhan Ayberk
Hamza Turhan Ayberk

MİT ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar kapsamında para karşılığı MOSSAD’a bilgi sızdıran eski Emniyet Müdürü Hamza Turhan Ayberk kimdir?

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, edindikleri bilgileri MOSSAD'a sattıkları iddia edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

Gerçekleştirilen operasyonda, 7 zanlı gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin, emekli 1. sınıf emniyet müdürü Hamza Turhan Ayberk olduğu ve MOSSAD'ın, Ayberk ile 'Victoria' kod adlı ajanı aracılığıyla temasa geçtiği iddia edildi.

Eski Emniyet Müdürü Hamza Turhan Ayberk kimdir?

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ortak operasyonuyla gözaltına alınan kişilerden birinin TV’lerde sabah programlarına katılan ve eski bir kamu personeli olan Hamza Turhan Ayberk olduğu tespit edildi. Aslen Gaziantepli olan Ayberk, İstanbul'da yaşamaktadır.

MOSSAD tarafından Belgrad'ta eğitildi

MOSSAD’ın Victoria kod adlı ajanı aracılığı ile özel dedektif Hamza Turhan Ayberk ile temasa geçtiği tespit edildi. Ayberk, İsrail Gizli Servisi tarafından önce basit işlerde kullanıldı. 2019’da yılında Belgrad’da Ayberk’e yapılacak işlerle ilgili MOSSAD tarafından eğitim verildi.

Ayberk, MOSSAD’ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullandı. Resmi kayıtlara yansımaması için ödemeleri kripto para üzerinden aldı. Özel dedektif Hamza Turhan Ayberk, bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip faaliyetlerinde de bulundu. Takip ettiği kişileri taciz ettiği, zaman zaman tehditlerde bulunduğu öğrenildi.

Kamu görevlileriyle ekip kurmuş

Eski Emniyet Müdürü olan ve özel dedektiflik yapan Ayberk’in, MOSSAD’a bilgi temin etmek için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şahıslardan ekip kurduğu belirlendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >