New York Times salgında ölenlerin isimlerini tek tek manşete taşıdı

​New York Times gazetesinin manşeti
​New York Times gazetesinin manşeti

ABD'de koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 97 bin 696'ya yükselirken, salgının merkezi New York olmaya devam ediyor. ABD'nin önde gelen New York Times gazetesinde ülkede koronavirüsten hayatını kaybedenlerin isimleri manşete taşındı.

Koronavirüsün merkez üssü haline gelen ABD'nin New York kenti, halen salgından en fazla etkilenen bölge olmayı sürdürüyor.

100 bin psikolojik sınırını geçmeye çok yakın olan ülkede salgından en çok etkilenen şehirlerden biri olan New York'ta, dünyanın önde gelen gazetelerinden New York Times, birinci sayfasında tam sayfa çarpıcı bir manşete yer verdi.

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre 97 binden fazla koronavirüse bağlı ölümün yaşandığı ülkede duruma dikkat çekmek isteyen gazete yönetimi, salgının başladığı günden beri yaşamını yitirenlerin isimlerini birinci sayfaya taşıyarak, gazetenin ilk sayfasında yaklaşık 1.000 isme yer verdi, diğer isimler ise arka sayfalarda yer buldu.

Haberi yapan editörlerden Simone Landon, haftalar boyunca ülke çapındaki bütün gazeteleri tarayarak ölüm ilanlarına baktıklarını söyledi.Landon, "Her insan özel ve eşsiz bir bireydi. Onları hatırlamak için yaptık" ifadesini kullandı.

Ancak Landon, kendisi ve meslektaşlarının, insanların genel olarak her gün vaka sayıları gibi sayıların açıklanıyor olmasından yorgun olduklarının farkında olduklarını belirtti ve "Dönüm noktasının yaklaşmakta olduğunu biliyoruz. Sayıları hesaba katarak bunun başka bir yolu olduğunu denememiz gerektiğini biliyorduk. Hayatını kaybeden bu insanlarda ilgili çok fazla bir şey söyleyemeyiz, yaşadıkları hayatların ülkemiz adına ne anlam ifade ettiğini belirtebilirdik" dedi.

Yayımlanmaya başladığı 1851 yılından beri New York Times, yıllar sonra ilk kez haberinde modern anlamda başlık kullanmadı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >