Oyunda dünyasında bilinmezlik: 'PS5 geldiğinde PS4 sahipleri ne yapacak?'

PlayStation 4 sahipleri ne yapacak?
PlayStation 4 sahipleri ne yapacak?

Dünya genelinde on binlerce oyun tutkununun heyecanla beklediği, Sony'nin yeni konsolu PlayStation 5'in piyasaya çıkış haberleri kimi PlayStation 4 sahiplerini endişelendiriyor. Bu endişe, tonla para harcayarak satın aldıkları Playstation 4 ve PS4 içeriklerinin 'çöp olabilme' ihtimaline yönelik. Sony'den yapılan açıklamaya göre ise paniğe gerek yok. Şirket, PlayStation 4'ün 3 yıl daha iş göreceğini ifade etti.

Sony, dünyanın en büyük oyun konsolu üreticileri arasında zirvede yer alıyor. Microsoft ile giriştikleri 'Xbox - PlayStation' savaşında nitelikten çok niceliğe odaklansa da başarılı diyebileceğimiz şirket, 'konsol konusunda' garip bir sihre sahip. Bir oyun tutkunu; Sony markasını, oyunla alakalı herhangi bir içerikte gördüğünde içeriğe karşı bakışı bir anda iyileşelim makul bir hale gelebiliyor. Bu durumun farkında olan Sony de hızlı biçimde değiştirdiği yönergelerle sağlıklı adımlar atmaya çalışıyor.

PlayStation ve Xbox arasındaki rekabet Microsoft ve Sony'i de sürekli olarak diri tutuyor.
PlayStation ve Xbox arasındaki rekabet Microsoft ve Sony'i de sürekli olarak diri tutuyor.

Sony'nin sağlıklı adımları söz konusu olduğunda başı çeken en önemli hamle olarak 'doğru zamanlama ve planlamadan' bahsedebiliriz. Sony, yeni konsollarını geçmişten bu yana hep doğru zamanlarda piyasaya çıkardı. Şirketin merakla beklenen konsolu PlayStation 5 için de benzer bir strateji üretmesi bekleniyor. PlayStation 5 beklentisi ve hazırlığı bu noktadayken, PlayStation 4'ün de halen 100 milyon kullanıcısı olduğu düşünüldüğünde doğru bir planlamanın 'şart olduğundan' bahsetmek oldukça makul olacaktır.

PlayStation 4, toplamda 100 milyon kullanıcının halen hizmetinde.
PlayStation 4, toplamda 100 milyon kullanıcının halen hizmetinde.

PlayStation 4, üç yıl daha desteklenecek

Son raporlara göre PS4 sahipleri bir süre daha konsollarının tadını çıkarmak istiyor. 100 milyon kullanıcısını bu tattan uzaklaştırmak istemeyen Sony, problemsiz bir geçiş yaşanması amacıyla PlayStation 5'i geriye dönük olarak uyumlu yapıda üretecek. Yani PlayStation 4 oyunları bu konsolda da oynanabilecek. Ayrıca Sony’den gelen açıklamalara göre PS4, 'gelecek üç yılda etkileşim ve kazanç motoru olarak kalacak', yani bu cihaz en az üç yıl daha Sony tarafından desteklenecek. Ayrıca The Last of Us: Part II, Ghost of Tsushima, Death Stranding gibi popüler seriler de PS4 için yayınlanacak.

The Last of Us, PlayStation 5 için de kullanılabilir olacak.
The Last of Us, PlayStation 5 için de kullanılabilir olacak.

Tüm bu bilgilerin üzerine PlayStation 5'in kendine has serilere sahip olacağını da hatırlatmak gerekiyor. Buna karşın Sony tarafından üretilen serilerin de en az iki yıllık bir süre zarfında hem PS4 hem de PS5 için satılacak olması şaşırtıcı olmayacaktır. Sonuç olarak Japon teknoloji devi yeni konsolunu ilk çıktığı anda almayan kullanıcılarını da koruyacak ve bu kullanıcılara yeni konsola geçiş için de zaman tanımış olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >