Putin'le görüşen Paşinyan 'İskender füzesi yorumunu' geri aldı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan İskender füzeleri hakkında sarf ettiği sözleri geri aldı
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan İskender füzeleri hakkında sarf ettiği sözleri geri aldı

Ülkesinde darbe girişimine maruz kalan Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İskender füzeleri hakkında geri adım atan Paşinyan, "Yanlış bilgilendirildim" ifadelerini kullandı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan,Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Ermenistan Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre ikili; Paşinyan'ın bir televizyon programından İskender füzeleri için sarf ettiği sözleri değerlendirdi.

Paşinyan sözlerini geri aldı


Haber7'de yer alan habere göre, Ofis'ten yapılan açıklamada; Ermenistan Başbakanı'nın gerçekleri araştırdıktan sonra yanlış bilgilendirildiğini anladığı ve bu sözlerin Rus-Ermeni müttefik ilişkilerini hedef almadığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında, "Ermenistan Cumhuriyeti askeri, sanayi ve yüksek teknoloji sektörlerinde Rusya Federasyonu ile yakın iş birliğine devam ediyor. Bu birlikteliği bunu daha da derinleştirmek için adımlar atmayı planlıyor" ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?


Paşinyan katıldığı bir televizyon programında, Dağlık Karabağ Savaşı esnasında Azerbaycan Ordusuna karşı Rusya'dan alınan İskender füzelerinin kullanıldığını, ancak bu füzelerin sadece yüzde 10'ununpatladığını söylemişti.

Bu sözlerinden bir gün sonra, Genelkurmay Başkanı Paşinyan'a muhtıra vermiş ve istifasını talep etmişti. Ancak istifa etmeyen Ermenistan Başbakanı, sokağa inerek darbe girişime karşı durmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >