Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alımı yapacak

​Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alımı yapacak
​Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alımı yapacak

Sağlık Bakanlığı tarafından 8 bin sürekli işçi alımı için ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı başvuruları nasıl yapılır, başvuru şartları neler, kura çekimi ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehir hastanesi açılışında verdiği müjde sonrası Bakan Koca'nın başkanlığında başlayan 27.000 personel alımı ardından sürekli işçi alımı da Sağlık Bakanlığı bünyesi için açıldı. İlanda kontenjanlar açıklandı.

Bakanlığın 8 bin işçi alımı başvurularının ne zaman yapılacağı, bakanlık bünyesinde çalışmak isteyen vatandaşların gündeminde yer almaya başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından bu yıl 35 bin personel alımının 27 bini için tercih kılavuzu ÖSYM üzerinden yayımlanmıştı. Gözler geriye kalan 8 bin işçi alımı kadrosu için başvuruların alınacağı tarihe çevrilmişti. Sağlık Bakanlığı tarafından 8 bin sürekli işçi alımı için ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Başvurularını İŞKUR üzerinden tamamlayan adaylar ise gözlerini kuraların çekileceği tarihe çevirdi.

2024 yılı Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı için başvuru tarihleri araştırılmaya başlandı. İŞKUR üzerinden alınacak olan 8 bin işçi alımının başvurularının nasıl yapılacağı ve şartları merak ediliyor. Peki, Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı başvuruları başladı mı, ne zaman?

Resmi Gazete'de yayımlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından 8 bin sürekli işçi alımı için ilan Resmi Gazete'de yayımlandı.

İlana göre, Bakanlığın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 8 bin sürekli işçi, ihtiyaç duyulan hizmet türlerine göre il düzeyinde alınacak.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları nasıl yapılıyor?

İlanda belirtilen şartların tamamını taşıyan adaylar, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden elektronik (online) kullanıcı girişi yaparak başvurularını yapabilecekler.

Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapacaktır.

Kadro ve kontenjan dağılımı

Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı (84),

Biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı (127),

Elektrikçi (Genel) 144,

Isıtma ve sıhhi tesisatçı (143),

İnşaat boyacısı (64),

Klinik destek elemanı (600),

Güvenlik görevlisi (3 bin 250),

Marangoz (32),

Oto bakım onarımcısı-otomotiv mekanikçisi (2),

Oto elektrikçisi (2),

Otomotiv kaportacısı (2),

Temizlik görevlisi (3 bin 550)

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri ne zaman?

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı başvuruları 23 Şubat-27 Şubat tarihlerinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden elektronik (çevrim içi) kullanıcı girişi yapılarak alınacak.

Başvuru şartları neler?

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan şartları taşımak. (Yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.) 3 2. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.

3. Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak (23/02/1984 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).

4. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer belgelere son başvuru tarihi itibarıyla sahip olmak.

5. Görevini devamlı yapmasına engel akıl hastalığı bulunmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

6. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

7. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

8. Güvenlik görevlisi (silahsız) olarak istihdam edilecekler için, yukarıda belirtilen şartlara ilave olarak, 5188 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ile (g) ve (h) bendindeki şartları taşımak

İşçi alımı kura çekimiyle belirlenecek

İlan edilen kadrolara başvuran adaylar, İŞKUR tarafından Bakanlığımıza bildirilecektir. İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 12 nci maddesinin 3 üncü fıkrası hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Bakanlığımızca doğrudan noter kurası ile belirlenecektir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >