Samsung çalışanının şirketten binlerce telefon çaldığı ortaya çıktı

Samsung
Samsung

Samsung'un Güney Kore ofisinde çalışan engelli bir kişinin yıllar boyunca şirketten toplamda 8474 akıllı telefon çalıp ikinci elden sattığı ortaya çıktı.

Özellikle birkaç aydır Galaxy S8 ve Galaxy S8+'taki satış başarısıyla haberlere konu olan Samsung, şimdi ise pek de alışık olunmayan bir durumla tekrardan gündeme geldi. Güney Koreli şirkette yaklaşık altıyıl boyunca çalışan engelli bir kişinin toplamda 8474 telefonçalarak eşine az rastlanır bir hırsızlık örneği sergilediği ortaya çıktı.

8000'den fazla akıllı telefon çalan Samsung çalışanının alacağı ceza ise şimdilik belli değil.
8000'den fazla akıllı telefon çalan Samsung çalışanının alacağı ceza ise şimdilik belli değil.

Son olarak Suwon'daki merkezde görev yapan Lee isimli çalışanın, 2014 yılının sonundan itibaren şirketten mühendislik örneği akıllı telefonları çalmaya başladığı netleşti. Cihazları teste tutan ekipte görev yapan Lee, test öncesi ya da sonrasında telefonları şirketten çıkararak ikinci elde satışa çıkarmış.

Toplamda 711 bin dolardan fazla para kazanan kişi bu durumun ortaya çıkmasıyla birlikte yakalanarak tutuklandı. Esasında bu hırsızlık olayının kırılma noktası Lee'nin engelli olması. Çünkü bu sayede tekerlekli sandalyeyle şirkete X-Ray'den geçmeden giriş - çıkış yapabiliyor. Lee'nin alacağı ceza ise şimdilik belli değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >